Izvor: Pobjeda

Marija Vuković spremna da opet zablista na najvećoj sceni

Najbolja crnogorska sportistkinja Marija Vuković otputovala je za Oregon, a upravo u državi na zapadu Sjedinjenih Američkih Država održaće se Svjetsko prvenstvo u atletici od 15. do 24. jula. Marija Vuković biće jedina predstavnica Crne Gore, a na planetarnom takmičenju nastupiće oko 1.900 učesnika iz 192 države. Crnogorska rekorderka u skoku uvis i članica AK ,''Podgorica'' učestvovala je na Svjetskim prvenstvima 2011. (28. mjesto – 180 cm), 2017. (21. mjesto – 185 cm) i 2019. godine (18. mjesto – 185 cm).
Marija Vuković spremna da opet zablista na najvećoj sceni

Marija VUković

Kvalifikacije za ženski vis održaća se drugog takmičarskog dana šampionata (16. jul), sa početkom u 11 časova, dok je finale predviđeno za 19. jul, sa početkom u 17.40 časova. Sa Marijom Vuković na Svjetsko prvenstvo otputovala je i njena trenerica Ioana Siomou.

Marija Vuković nakon serije sjajnih rezultata koje je imala u ovoj sezoni imaće priliku da u konkurenciji najboljih svjetskih atletičarki ponovo dokaže da pripada svjetskom vrhu kraljice sportova. Vuković je prije desetak dana osvojila zlato na Mediteranskim igrama sa rezultatom 192. Prije toga crnogorska rekorderka imala je zapažene nastupe – osvojila je miting u Atini „Filothei Women Gala“ sa preskočenih 195, a miting u Kalitei završila je sa rezultatom 188, a prethodno je u Kefaloniji preskočila 193, a u Kalamatiju 195 centimetara.

Posljednje dvije godine Vuković je u životnoj formi. Nakon što je postala šampion Mediterana, pokušaće na Svjetskom prvenstvu da napravi najbolji rezultat u karijeri, a već od 11. do 21. avgusta očekuje je i nastup na šampionatu Evrope u Minhenu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Vuković: Podrškom Otvorenom Balkanu, SAD od Srbije traži priznanje nezavisnosti Kosova

Vuković: Očekujem ubjedljivu pobjedu u Podgorici

Vuković: Dok sam pregovarao na Cetinju, puno toga dešavalo se iza mojih leđa

Vuković: Na sceni brutalni politički revanšizam koji dobija obrise staljinističkih čistki

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Slučaj Krstovići: “U papirima o oduzimanju kokaina u Mojanovićima nestalo 200 kg”

Na auto-putu u plamenu još jedno vozilo

(VIDEO) Mrvaljević zaprijetio da će se zapaliti, inspekcije odložile rušenje terase “Risna”

Bošković o prijetnjama: Strah i frustracije ruskih ekstremista