Odbojkaški klubovi izabrali najbolje u 2021. godini

Glasovima klubova, Odbojkaški savez Crne Gore je izabrao najbolje i najperspektivnije odbojkaše i odbojkašice, te najbolji treneri u domaćem prvenstvu za 2021. godinu.
Odbojkaški klubovi izabrali najbolje u 2021. godini

Naime, kako se navodi u saopštenju, “shodno Pravilniku o kriterijumima i načinu izbora najboljih i najperspektivnijih, odbojkaški klubovi, selektori reprezentacija i trenerska komisija daju prijedloge, a nakon toga odbojkaški klubovi glasaju za verifikovane prijedloge”.

Kako je saopšteno iz OSCG, za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu za 2021. ponovo je izabran Blažo Milić, član Budve, koji je sa svojim klubom prethodne sezone duplu krunu. U konkurenciji, na predlog klubova, selektora i trenerske komisije, bili su još i Đorđe Jovović (Budućnost volej) i Peko Zec (Mediteran).

Za najboljeg odbojkaša u inostranstvu izabran je Bojan Strugar, član švajcarskog Nafelsa. Korektor naše reprezentacije u prošloj sezoni sa ekipom Jone osvojio Kup Švajcarske i titulu MVP-a finala, bio je i najbolji poenter ligaškog dijela prvenstva, a i ove sezone bilježi odlične partije u Švajcarskoj. U konkurenciji su još bili i Vojin Ćaćić (Fridrishafen, Njemačka), Ivan Ječmenica (Kambre, Francuska) i Marko Vukašinović (Ravena, Italija).

Drugu godinu zaredom, najperspektivniji odbojkaš je Vukašin Cimbaljević, koji trenutno nastupa za juniorsku ekipu Vojvodine. U konkurenciji su još bili i Matija Ćinćur (Budućnost volej), Jovan Tmušić (Mediteran), Milan Rovčanin (Jedinstvo), Avram Božović (Galeb).

Za najboljeg trenera muške ekipe izabran je Miloš Marković, trener Budve. U konkurenciji su još bili i Zoran Vukčević (Budućnost volej), Darko Prebiračević (Jedinstvo) i Predrag Ćorluka (Mediteran).

Najbolja odbojkašica u domaćem prvenstvu u 2021. godini je Marija Bojić, odbojkašica Galeba, sa kojim je prošle sezone osvojila Kup Crne Gore. U konkurenciji, takođe na prijedlog klubova, selektora i trenerske komisije, bile su i Dušanka Petrović (Luka Bar) i Teodora Čavić (Galeb).

Za najbolju odbojkašicu u inostranstvu izabrana je Nikoleta Perović, korektorka turskog Kolejlijera. U konkurenciji su bile još i Danijela Džaković (Argona, Italija), Saška Đurović (Tent, Srbija) i Marija Milović (Voluntari, Rumunija).

Za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore izabrana je Majda Čakar, odbojkašica Rudara iz Pljevalja. U konkurenciji su bile i Maša Dragojević (Galeb), Tamara Vukoslavčević (Luka Bar), Anja Popović (Akademija), Milena Ćetković (Budućnost volej), Varja Delibašić (Mediteran), Lara Jovović (Morača), Simona Petranović (Ub, Srbija), Teodora Bulatović (Gimnazijalac), Vanja Matunović (Mediteran) i Lana Labović (Galeb).

Najbolji trener ženskog kluba je Vladimir Milačić iz Luke Bar. U konkurenciji su još bili i Nikola Masoničić, Marko Radusinović (Morača), Mladen Miladinović (Jedinstvo), Branka Obradović (Albatros), Marko Bagarić (Mediteran).

“Zbog aktuelnih mjera i epidemiološke situacije vezano za pandemiju COVID-19, Odbojkaški savez Crne Gore neće organizovati svečanost povodom uručenja, već će se izabranima priznanja uručiti 27. decembra u 12 časova, u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore”, stoji u saopštenju OSCG.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

BRATSKI DUO U MARINI BAR, Savjetnik Bojović za Standard: Firma YC Jug morala da napusti marinu po isteku ugovora, ali sada je brat u Odboru direktora

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Saobraćajna nezgoda na putu Podgorica – Kolašin, dvije osobe povrijeđene

Suzana Tot za “Standard” o karijeri, duetu, novim pjesmama: “Tajna uspjeha je, ili radiš svoj posao na pravi način ili ostaješ amater i stagniraš”

U saobraćajnoj nesreći u Njujorku poginula šesnaestogodišnja Alisa Koljenović

Vuković najavio: Novi park kod Kliničkog centra do kraja mjeseca