test

Petar Liješević najbolji sportista Budve

Standard

02/02/2022

19:20

U velikoj sali Opštine Budva danas je upriličena ceremonija dodjele priznanja najboljim sportistima, klubovima i sportskim radnicima u 2021. godini.

Zlatnu plaketu za najboljeg sportistu Budve u prošloj godini dobio je Petar Liješević, član Bokserskog kluba Budva i reprezentacije Crne Gore, osvajač srebra na Svjetskom prvenstvu za mlade u Poljskoj osvojio titulu vicešampiona.

Po izboru Bokserskog saveza, Liješević je i najbolji mladi bokser Crne Gore, a takođe je i stipendista Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Za najperspektivnijeg sportistu proglašena je Bojana Gojković, takođe članica Bokserskog kluba Budva, koja se okitila zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu za mlade koje je održano u prijestonici crnogorskog turizma. To joj je bilo četvrto uzastopno zlato na šampionatima Starog kontinenta.

Najbolji sportski kolektiv u prethodnoj godini je Bokserski klub Budva.

Za najboljeg trenera prograšena je Danijela Franeta, koja predvodi plivačku sekciju PVK Budva.

Sportski direktor Odbojkaškog kluba Budva Nemanja Zenović dobitnik je zlatne plakete za najboljeg sportskog radnika, a isto priznanje van konkurencije na predlog komisije pripalo je Aleksandru Klemenku, sadašnjem predsjedniku Bokserskog saveza Crne Gore i doskorašnjem prvom čovjeku BK Budva.

Srebrne plakete za najbolje sportske trenere dobili su šef stručnog štaba odbojkaša Budve Miloš Marković i Nikola Ružić iz Bokserskog kluba Budva.

Zahvalnice za doprinos razvoju sporta u 2021. godini pripale su bokseru Petru Marčiću (BK Budva), plivačima Adu Gargoviću i Jovani Kuljači (PVK Budva), boćaru Tomislavu Rankoviću (BK Maini i članu Džu-džicu kluba Budva, Filipu Pešiću.

– Vi ste u jednim veoma skromnim uslovima ostvarili vrhunske rezultate. Ja takođe imam jednog vrhunskog sportistu u porodici i znam koliko je truda i odricanja potrebno da bismo se radovali svi zajedno. Zato smatram da je bilo važno da se još jednom osvrnemo na vaše rezultate, da znate da mi to pratimo, da želimo da vas uvažimo i da svi zajedno postavimo zadatak da moramo da stvaramo što bolje uslove i mogućnosti za vaš napredak i razvoj. Cijeneći da je crnogorski narod veoma talentovan i da je to jedan brend koji mi nažalost ne znamo da eksploatišemo na pravi način, moramo se potruditi da iskoristimo prednosti koje imamo. Zahvaljujem vam se na dostojnom reprezentovanju Budve. Hvala vam za sve što ste uradili – rekao je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Zahvalnice za doprinos razvoju sporta mlađih uzrasnih kategorija dodijeljene su bokserima Mihailu Miloviću, Ognjenu Drljeviću i Nikši Vučetiću (BK Budva), karatistima Teodori Ćorović, Uni Vučićević i Urošu Stevoviću (KK Stari grad), članu Tekvondo kluba Montenegro stars Marku Koraću, odbojkašima Budve i Mediterana Rastku Milenkoviću i Peku Zecu.

Zahvalnice za doprinos razvoju sporta za najbolji sportski klub dodijeljene su Odbojkaškom klubu Budva, Plivačkoj sekciji PVK Budva i Boćarskom klubu Maini.

Zahvalnice za najbolje sportske radnike dodijeljene su predsjednicima Boćarskog kluba Maini i Bokserskog kluba Budva, Mirku Božoviću i Davoru Dokiću.

Srebrne plakete za vrhunske sportske rezultate na klupskom i reprezentativnom nivou takmičenja dobili su Stefan Vukotić i Lidija Caković iz Džu-džicu kluba Budva, plivač Ilija Tadić iz Kluba osoba sa invaliditetom Talas, odbojkaš Budve Blažo Milić, član Plivačkog kluba Orka Boško Radulović, bokser Damjan Liješević iz BK Budva, karatista

Budve Lazar Sekulić, članovi Džu-džicu kluba Budva, Ljubica Nikčević i Andrej Kajević, te vaterpolista Budve Andrija Korać.

U istoj kategoriji na klupskom nivou plaketa je pripala Džu-džicu klubu Budva.

Izvor (naslovna fotografija):

ugc

Ostavite komentar

Komentari (0)