test

Predrag Radošević svjetski šampion

Standard

15/10/2022

23:23

Kakav uspjeh za crnogorskog profesionalnog boksera! Predrag Radošević u meču karijere savladao je večeras u Kelnu Hrvata Boška Mišića i postao šampion svijeta u federaciji WBU.



Duel Radoševića i Mišića bio je glavni meč bokserskog spektakla u Kelnu, a donio je sjajan okršaj i vatrenih 12 rundi. Nakon velike borbe i razmjene udaraca, gdje su oba borca posebno u posljednje dvije runde išla na sve ili ništa, odlukom sudija na poene je slavio Radošević i tako prigrabio vrijedan pojas, kojim je dodatno uljepšao profi karijeru.

Na taj način Peđa se vratio impresivno u ring, jer je posljednji meč imao upravo u Njemačkoj protiv Isama Asabova. Nakon što je u borbi sa Njemcem Džameom Saidijem, na podgoričkom Trgu nezavisnosti, propustio priliku da ujedini evropske titule u verzijama WBO i IBF, sada je uspio da prigrabi vrijedan pojas.

Crnogorski profesionalni bokser tako je ostvario 35 pobjedu u 38 meču na profesionalnom ringu, a u karijeri ima i tri poraza, a osim poraza od Saidija u Podgorici, poražen je oba puta u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita, u njemačkom Hemelnu osim protiv Asabova nastupao je i protiv Ronija Gabela za WBO titulu.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Privatna arhiva

Ostavite komentar

Komentari (0)