PVK Jadran: Ostaje velika praznina zbog smrti Melanije Meke Erdevički

Danas nas je u 80-toj godini života napustila Melanija - Meke Erdevički (djevojačko Andrić), saopšteno je iz Plivačko-vaterpolo kluba Jadran u kojem je, kako su saopštili, vijest o smrti primljena sa velikim bolom i tugom.
PVK Jadran: Ostaje velika praznina zbog smrti Melanije Meke Erdevički

“Napustila nas je jedna od najboljih plivačica u istoriji kluba, poznata prsašica, državna rekorderka i reprezentativka velike Jugoslavije, članica čuvene Jadranove ženske štafete 4×100 mješovito. Mekini i rezultati njenih drugarica su u to vrijeme, krajem 50-tih i početkom 60-tih godina prošlog vijeka bili nedostižni i one su dominirale na prostorima bivše Jugoslavije. Bila je član Jadranove plivačke ekipe koja je osvojila titulu prvaka Jugoslavije u Kranju 1959. godine. Uvijek skromna i nasmijana, zaljubljena u vodu i plivanje ostala je do poslijednjih dana svog života. Svakodnevno jutarnje plivanje, ljeti u moru, zimi u bazenu, ispunjavalo je i činilo srećnom”, saopšteno je iz VPK Jadran.

Iz kluba su naveli da u njenom i našem Jadranu ostaje velika prznina, “za plemenitom i primjernom osobom, vrhunskom plivačicom, počasnim članom kluba. Klub će njegovati uspomene i sjećanja na izuzetnu plivačicu i izražava veliku zahvalnost za sve što je učinila, a učinila je mnogo za naš Jadran”.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vuksanović-Stanković: Vlast na Cetinju je trebalo da bude Belvederska; manjinska vlada je najmanje od tri zla

U saobraćajnoj nesreći u Baru poginuo pješak

Abramovič otputovao u Kijev, pokušava da oživi mirovne pregovore

Zirojević: Đurović, krijući se iza odbora, sijala mržnju prema Crnogorcima, sad bi da bude predsjednica Skupštine