test

Šok epskih razmjera u Lusailu – Saudijska Arabija pobijedila je Argentinu!

Standard

22/11/2022

13:19

,,Arapski sokoli“ priredili su jedno od većih iznenađenja u istoriji mundijala, u šestom nastupu na najvećoj smotri upisali četvrtu pobjedu, ali ova vrijedi kao deset drugih - 2:1.

Kakav rezultat saudijske selekcije u komšijskom Kataru, trijumf koji je za njih velik kao osvajanje Mundijala, i kakva noćna mora za ,,gaućose“, jednog od favorita za trofej.

Lionel Mesi došao je na SP da bi ugrabio posljednju šansu da se okiti ,,zlatnom boginjom“, ali ovo nimalo ne sluti na dobro. Argentina tek treba da igra sa Meksikom i Poljskom, samopouzdanje je već poljuljano, selektor Lionel Skaloni odmah će se suočiti sa žestokim kritikama…

Mučili su se ,,gaućosi“ prije četiri godine u Rusiji, mučiće se i ovog puta.

A sve je vodilo ka tome da će Argentinci odigrati fudbalski tango s apsolutnim autsajderom grupe jer je Mesi već u 10. minutu iz jedanaesterca – dosuđenog poslije primjene VAR-a zbog povlačenja u šesnaestercu – donio prednost ,,albiselesteu“.

Mesi je postao prvi Argentinac koji je bio strijelac na četiri SP i niko na svijetu tada nije mogao da nasluti kakav košmar čeka njega i saigrače.

Još tri puta su Argentinci tresli mrežu u prvom poluvremenu, ali je svaki put slavlje izostalo zbog ofsajda.

I onda – savršenih 45 i kusur minuta fudbala reprezentacije Saudijske Arabije.

Prvi šok za Južnoamerikance – u 48. minutu, kada je Saleh Al Šehri šutirao iskosa s lijeve strane i pogodio.

Novi šok i hladan tuš – već u 53, nakon što je Salem Al Davsari postigao spektakularan pogodak, za istoriju.

Fanatično su Saudijci branili tri zlatna boda, preživjeli šansu Taljafika u 63. minutu, potom i potpunu ofanzivu očajnih Argentinaca…

Izvor (naslovna fotografija):

foto FIFA World cup Twitter

Ostavite komentar

Komentari (0)