Izvor: Mina

Spaić i Goranović najbolji

Miloš Spaić i Marijana Goranović najbolji su atletičari 51. prvenstva Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom u Podgorici.
Spaić i Goranović najbolji

Foto: Mina

Spaić je na atletskom poligonu Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica pobijedio u bacanju kugle, u spojenim kategorijama 11, 13, 40 i 41, hicem od deset metara i 75 centimetara.

Taj hitac po tablicama Svjetske paraatletske federacije vrijedi 715 bodova.

Učesnik Paraolimpijskih igara u Tokiju kazao je da je zadovoljan hicem, navodeći da je to slabiji rezultat od ostvarenog u Tokiju.

“Odmarao sam desetak dana poslije Tokija, jer su me Paraolimpoijske igre iscrpjele emotivno. Zadovoljan sam rezultatom, posebno što je ostvaren na kraju sezone. To je zvanično moj drugi najbolji rezultat ove sezone”, rekao je Spaić agenciji MINA.

Kao drugoplasirani završio je Ermin Slaković hicem od 6,37 metara.

Goranović je u klasi F41 do trofeja u ženskoj konkurenciji došla hicem od 6,64 metra.

Taj rezultat po tablicama vrijedi 595 bodova.

Ona je slavila i u bacanju diska hicem od 20 metara i 55 centimetara.

“Zadovoljna sam trofejom, posebno što dolazi nakon lošijih rezultata u Tokiju. Drago mi je što sam pobijedila na mjestu odakle je krenula naša paraolimpijski priča. Ponosna sam što sam opravdala svoja i očekivanja najbližih”, rekla je Goranović.

Najbolji diskaš šampionata je Nikola Nikolić hicem od 32 metra.

Drugoplasirani je bio Mirnes Ramović(26,78), dok je treći bio Ermin Slaković (15,28).

U bacanju koplja, u spojenim kategorijama 34, 54, 55, 56 i 57, slavio je Radmilo Baranin hicem od 19 metara i 48 centimetara.

Kao drugoplasirani završio je Vladan Nikolić (17,25), dok je treće mjesto pripalo Nedžadu Pepiću (13,19).

Baranin, evropski prvak iz Groseta 2016. godine, slavio je i u bacanju kugle sa reuiltatom 8,46 metara, ispred Nikolića (6,65) i Pepića (6,57).

U ženskoj konkurenciji u bacanju diska najbolja je bila Maja Rajković, bronzana sa ovogodišnjeg prvenstva Evrope, sa rezultatom 12 metara i 41 metara.

Trener reprezentacije Veljko Čegar kazao je da je da su na šampionatu u Podgorici na kraju sezone ostvareni zadovoljavajući rezultati.

“Rezultat Goranović po tablicama bio je najbolji. Rajković je dobro bacala I ostvarila rezultat koji je bolji nego u Bidgošću. Spaić je bio na nivou ovogodišnjih rezultata, dok je Nikolić je, imajući u vidu da nije trenirao manje disk, možemo biti zadovoljni. Baranin nije u trenažnom procesu, tako da su njegovi reultati zadovoljavajući.

Šampionat je okupio 20 atletičara koji su se nadmetali u kategorijama 11-13 (osobe bez i sa smetnjama vida), 31-38 (osobe sa cerebralnom paralizom),40-47(osobe niskog rasta i osobe sa amputacijom) i 51-57 (osobe sa povredom kičme).

Prvenstvo su, pod pokroviteljstvom Uprave za sport i mlade, organizovali Savez slijepih Crne Gore i Paraolimpijski komitet, uz tehničku podršku Atletskog kluba OSI Vihor iz Podgorice.

Šampionat u Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica organizovan je okviru Evropske nedjelje sporta, čiji su osnovni ciljevi usmjereni na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na startost, fizičku spremnost, ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i na edukaciju građana o zdravom načinu života.

Trofeje najboljim takmičarima šampionata uručila je direktorica Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica, Biljana Petrović.

U okviru manifestacije održana je i promocija knjige Paraatletika u Crnoj Gori, publiciste Zorana Poleksića, na kojoj su pored autora govorili i prvi crnogorski paraolimpijac Savo Blagojević i trofejni trener atletske paraolimpijske reprezentacije Crne Gore Veljko Čegar.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Crnogorski atletičari osvojili 17 medalja

Krivokapić: Imao sam informacije da se sprema državni udar

Jesi li čovjek ili pogan, nema druge vjere

Budućnost u gradskom derbiju želi novi bijeg, zahuktala Zeta izaziva neporaženi Dečić

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

CGES PRED GUBITKOM LICENCE: Šahmanović član Odbora iako je osuđen za krivično djelo

Medojević: Vlada DF-a će biti demokratska i procnogorska, nacizam Vijesti neće proći

(VIDEO) Vučić htio da stane do Đukanovića, protokol ga pomjerio

Vukadinović: Lidera premnogo da bi se svi zadovoljili