test

Lavovi pregazili kauboje: Crna Gora fenomenalnom igrom savladala Hrvatsku

Standard

20/01/2022

15:14

Naša rukometna reprezentacija odigrala je fenomenalno prvi meč glavne faze, u kom je pregazila reprezentaciju Hrvatske sa šest razlike.

”Lavovi” su fenomenalnom igrom svih 60 minuta, potpuno nadigrali rukometnu velesilu Hrvatsku i upisali trijumf od 32:26 u najvećoj rukometnoj dvorani u Evropi.

Crnogorski rukometaši napravili su veliki uspjeh plasmanom u glavnu fazu Evropskog prvenstva. Selektor Zoran Roganović se u najavi utakmice sa “kaubojima” osvrnuo na nastup u grupi i dvije velike pobjede nad Sjevernom Makedonijom i Slovenijom.

Izabranici Zorana Roganovića već su napravili istorijski rezultat, a očekuje se da se u tim vrate Stefan Čavor, Miloš Božović i Stevan Vujović.

”Kauboji” su izgubili od Francuske i savladali Ukrajinu, dok su ključan korak ka plasmanu u drugu fazu ostvarili trijumfom nad Srbijom.

Oba tima bez bodova iz prvog dijela prvenstva započinju Glavnu fazu.

Duel “lavova” u Budimpešti možete pratiti uživo na Standardu.

Drugo poluvrijeme

 Hrvati su mini serijom 2:0 otvorili poluvrijeme, ali je Grbović svojim pogotkom vratio na plus 5 za 16:11.

Branko Vujović, pa Ševaljević za novih plus 6, pogađa Marić za Hrvatsku – 18:13

Lasica pa Gadža – 20:15.

Hrvati su smanjili na -4 sa igračem više, ali onda dva vezana gola “lavova” koji igraju fenomenalno! Vujović pa Grbović 24:18!

Konstantno odbijamo svaki pokušaj Hrvata da se primaknu. Branko Vujović bombarduje spolja, priključio se Lasici – 22:16!

Plus 7! 27:20! Grbović pogađa!

Prvo poluvrijeme

Čupić sa krila u prvom napadu Hrvatske, uzvratio je Anđelić sa crte 1:1. Čepić za vođstvo “lavova” 2:1, koji imaju sada igrača više. Lazović nije iskoristio zicer za plus dva, kaznila je to Hrvatska preko Šipića 3:3, deveti minut.

Dva puta uzastopno pogodio je Miloš Vujović , prvi put imamo plus dva 5:3. Projektil Ševaljevića , sredina prvog dijela 6:3.

Hrvati pokušaavaju sa igračem više da se približe, ali Miloš Vujović neda. Čupić i Cindrić su pogodili, ali naše krilo daje dva sjajna gola – 10:7!

Imali smo šut Čavora za plus 4, nijesmo realizovali. Kazna stiže od Tina Lučina. Vasko Ševaljević je međutim vratio tri razlike koje ljubomorno čuvamo. Lučin je ušao u seriju, novi gol hrvatskog beka. 11:9.

Miloš Vujović! 13:9, finiš poluvremena.

Nestvaran završetak poluvremena. Lasica, pa Miloš Vujović. 15:9!

Crna Gora je kao drugoplasirana u grupi, sa dva trijumfa i porazom, izborila plasman među 12 najboljih.

Izvor (naslovna fotografija):

Reuters

Ostavite komentar

Komentari (0)