test

(VIDEO)Budućnost je način života, počinje nova sezona ABA lige

Standard

01/10/2022

09:03

Košarkaši Budućnosti danas počinju novu sezonu u ABA ligi utakmicom protiv Splita, Utakmica počinje u 19 sati. Iz kluba poručuju da im žele srećnu i uspješnu sezonu i ističu da su uz njih i kad dobijaju i kad gube jer se za Budućnost navija svim srcem.

Nedjeljnom utakmicom sa Splitom u ‘Morači’, Košarkaški klub Budućnost Voli počinje jubilarnu 20. sezonu u ABA ligi (19. ako se ne računa poništena 2019/20. sezona, koja je zbog korona virusa prekinuta kolo prije kraja ligaškog dijjela). Više sezona su do sada odigrali jedino Crvena zvezda, Cibona (po 21) i Zadar (20), a jednu manje je upisao Partizan. To dovoljno govori koliko Budućnosti znači ABA liga, ali, takođe, i koliko je podgorički klub važan za ovo regionalno košarkaško takmičenje.

Budućnost novu sezonu dočekuje sa, praktično, novim timom (devet igrača otišlo, osam došlo) i novim trenerom (Vladimir Jovanović je zamijenio Aleksandra Džikića), a nakon što je ljetos postojala mogućnost da dosadašnji, dugogodišnji predsjednik Dragan Bokan, pod čijim vođstvom je klub ostvario najbolje rezultate u ABA ligi, odluči da se povuče, razočaran odnosom države u posljednje tri godine prema jednom od najvećih crnogorskih sportskih brendova.

Kao ciljeve u predstojećoj sezoni uprava Budućnost Volija je odredila plasman u plej-of ABA lige i među osam najboljih timova u Evrokupu (četvrtfinale).

Izvor (naslovna fotografija):

KK Budućnost Voli(arhiva)

Ostavite komentar

Komentari (0)