Izvor: Vojnopolitička osmatračnica

10 MJESECI RATA U UKRAJINI: Šta nas čeka u 2023? Da li će ruski tenkovi i vojska krenuti u veliku kontraofanzivu?!

Približava nam se deset mjeseci Specijalne vojne operacije SVO u Ukrajni. Ni poslije svih događaja i očekivanja da će Rusi kao velika supersila Ukrajnu pokoriti za nekoliko dana, do velikog razočarenja poslije povlačenja iz Hersona i dalje ne znamo šta je tačan cilj i plan Rusije u Ukrajni.
10 MJESECI RATA U UKRAJINI: Šta nas čeka u 2023? Da li će ruski tenkovi i vojska krenuti u veliku kontraofanzivu?!

SHUTTERSTOCK.COM/VECTORKEL/EANSTUDIO/PAPARAZZZA/VLADYMYR VOROBIOV/

Imali smo razna nagađanja do sada od toga da je rat dogovoren između Rusije i Amerike zbog ekonomskih reformi na na leđima Ukrajne i Evrope, do toga da Rusi vraćaju samo svoje teritorije i poslije Ukrajinske kontraofanzive da će Rusija bukvalno izgubiti rat.

Ali na osnovu svih događaja možemo zakljućiti sljedeće da je Zapad previše podceijnio Rusiju misleći da će je do novembra ekonomski iscrpjeti i time automatski smijeniti Putina sa vlasti. Isto tako je Rusija napravila pogrešnu procjenu, podcijenila je Ukrajinsku vojsku i veliku pomoć i podršku od NATO pakta, i koliko je Ukrajincima antiruska svijest otišla daleko.

Iz istorije je poznato da Ruski ratovi su uvijek dugo trajali i da Rusi traljavo krenu ali ga na kraju dobiju i da za gubitke baš i ne mare mnogo.

Napad na Krimski most je u Kremlju bila kap koja prelila čašu od tog trenutka Rusija više ne ratuje blagomisleći da je to isti narod, sada ratuje sa Ukrajnom mnogo ozbiljnije.

Od 10 oktobra je krenulo ozbiljno raketiranje po svim vitalnin djelovima Ukrajne, onda na iznenađenje o količini raketa koje Rusija ispali na jedno mjesto je poprilično iznenađujući pogotovo za one koji su tvrdili od marta 2022 da Rusija nema više raketa.

Ukrajina
FOTO: TWITTER/200_ZOKA

A šta je razlog tome, najvjerovatnije Rusi rade na tome da im maksimalno PVO iscrpe, a poslije sa avijacijom i dronovima dokrajče sve vitalnu vojnu i civilnu infrastrukturu kako bi se spremili za kompletnu i završnu ofanzivu u januaru ili februaru 2023. iz Rusije i Bjelorusije uz moguće uključivanje Bjelorusije u ovaj sukob.

Očigledno je da se za to priprema 300 000 regruta iz aktivne rezerve i što od skroro im u tri smjene radi 12 zavoda za tenkove i oklopna vozila gdje se tenkovi T-62, T-72, T-80 i T-90 modernizuju na njihovu najnoviju verziju.

Dakle možemo zaključiti da će negdje do proljeća da se rat završi, a nakon te ofanzive slijedi kapitulacija Ukrajine, pregovori oko podijela teritorije i novi raspored moći i snaga u svijetu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UŽIVO: Žestoko raketiranje Harkova, Ukrajina tvrdi da su povratili aerodrom Hostomel

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

NOVA KOMPROMITACIJA MINISTARSTVA ODBRANE: Kako su nestali lični dosjei iz OBD-a?!

Spasojević više nije načelnik Istražnog zatvora, pokrenut disciplinski postupak

SDT traži od notara ugovore Medenice, Jovanića i još 80 lica

Katnić: Crnogorske heroine i ostali su targetirani da bi bili eliminisani sa svog puta