Izvor: Nova.rs

ATV: Korupcija izmišljena da bi nam bile uvedene sankcije

Slobodno novinarstvo jeste demokratija, ali slobodno novinarstvo su i istina i poštenje, kao jedni od temeljnih principa novinarske etike, na čemu se Alternativna televizija (ATV) i zasniva, poručili su iz te medijske kuće.
ATV: Korupcija izmišljena da bi nam bile uvedene sankcije

Iz ATV-a su ocijenili kao licemjernu izjavu ambasadora SAD u BiH Erika Nelsona o uvođenju američkih sankcija ovoj televiziji, u kojoj, između ostalog, tvrdi da je temelj svake demokratije sloboda novinarstva.

„Ograničenja slobode izražavanja ili prava na obavljanje novinarskih djelatnosti nije sloboda novinarstva“, naveli su iz ATV-a.

Iako je Nelson rekao da će, ako ATV ima pitanja za Ambasadu SAD u BiH na njih odgovoriti, iz ove medijske kuće su naveli da nije pomenuo da su im prvo sankcije uveli tako što su “blokirali Jutjub kanal, kao i rezultate na Gugl pretrazi, čime su smanjili mogućnost da neko upravo taj, njihov odgovor i vidi”.

“Takođe, Nelson u svojoj izjavi kao obrazloženje za sankcije ATV-u navodi da je naša televizija sankcionisana kao ‘koruptivni poslovni subjekt koji kontroliše Milorad Dodik i njegova porodica za koruptivne svrhe’, što je nonsens i špekulacija za koju ne postoje dokazi”, istakli su iz ATV-a.

Iz te medijske kuće su dodali da je “očigledno sve izrežirana priča, u kojoj je korupcija izmišljena iz samo jednog razloga, a to je gušenje jednog medija i onog o čemu izvještava”.

Iz ATV su napomenuli i da prihodi televizije dolaze većinski iz privatnog sektora.

“Ugrožavanje medijske slobode i pogrešno javnosti predstavljati svoja opravdanja kao činjenice, u najmanju ruku je sramno i skandalozno”, naveli su iz ATV-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Nelson: Sankcije ne znače kraj dijaloga

KOMŠIĆ: Dodikova je vlast, uz podršku Srbije i Rusije, odlučila da žrtvuje mir

Balkanci na crnoj listi: Kome je Amerika uvela sankcije

Srzentić: U potpunosti zaštititi novinare i njihove izvore

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vuk Perović za Standard preporučuje: Skandinavski TV dragulji koje ne smijete propustiti

Vuković: UCG od sada Univerzitet Crkve Srbije

Šta muškarci prvo primijete na nagom ženskom tijelu

Zemljotresu Albaniji, osjetio se i u Crnoj Gori, najviše u Ulcinju