Izvor: N1

Belgijska poslanica savjetuje slovenačkim političarima da odmore od tvitovanja

Belgijska poslanica iz partije Evropskih konzervativaca i reformista Assita Kanko slovenačkim političarima savjetovala je da se privremeno odmore od korišćenja Tvitera, nakon polemičnih odaziva koje je doživio slovenački premijer Janez Janša tvitom o ''Sorosevim marionetama''.
Belgijska poslanica savjetuje slovenačkim političarima da odmore od tvitovanja

Foto: Pixabay

“Svojim kolegama u Evropskom parlamentu i u Evropskoj komisiji mogu zajamčiti da Slovenija ne postaje diktatorska država i da nije došlo do erozije vladavine prava. No, ton javne rasprave u Sloveniji je vrlo ružan, pa bih svim političarima savjetovala da se odmore od Tvittera”, kazala je Assito za portal Politico.

Njene ocjene su blaže od onih Sophie in ‘t Veld koja je vodila misiju i nakon posjeta Ljubljani izjavila da u Sloveniji institucije dobro rade, ali da je zabrinuta zbog neviđene polarizacije i klime zastrašivanja u čemu učestvuju i neki članovi vlade, te da je zabrinjavajuće što raste pritisak na nezavisna tijela, medije i novinare.

Slovenački premijer Janša odbio se sastati s delegacijom Evropskog parlamenta. Umjesto toga je u poruci na Twitteru – koju je kasnije obrisao – neke eurozastupnike, pa i članove delegacije, nazvao “marionetama” američkog milijardera i filantropa Georgea Sorosa, protiv čega su protestovali holandski premijer Mark Rute i predsjednik Evropskog parlamenta David Sassoli.

Janšin način komunikacije osudile su opozicione lijeve stranke, a od toga su se ogradili i njegovi koalicioni partneri u vladi, pozvavši ga da se ispriča eurozastupnicima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UTJERIVANJE STRAHA: Opasan udar nove vlasti na slobodu govora u Crnoj Gori

LJUBAVNI HOROSKOP 11.01. – 17.01.

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Mediji i pandemija: Novinarski hod po virusnim mukama

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

RADONJIĆ ĆUTI U VEZI NAVODA MILOŠEVIĆA O PRITISCIMA, Baković: Kad javlja Radu, neka i javnost upozna o tome s kim pije kafu

Grupa građana Cetinja: Sjutra u 18 sati protest ispred izdajničke Vlade Crne Gore

Popović za Standard: Nezakoniti upisi će se brisati, a kleropolitički akteri krivično odgovarati

Čist račun, duga ljubav: Pogledajte primjer predbračnog ugovora