Beograd: Studenti traže Vučićevo razrješenje

Predstavnici Inicijativnog odbora studenata Univerziteta u Beogradu, koji već tri nedjelje organizuju proteste pod nazivom 'Stop izdaji! Ne damo Kosmet!', predaće sjutra svim poslaničkim grupama u skupštini Srbije zahtjev za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku republike Aleksandru Vučiću.
Beograd: Studenti traže Vučićevo razrješenje

Studenti su kazali agenciji Beta da se pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Vučiću traži zbog kršenja Ustava.

„U četvrtak, 23. marta u 12:44 časova predaćemo svim poslaničkim grupama u skupštini Srbije zahtjev za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku republike Aleksandru Vučiću. Na taj način želimo da se sve stranke jasno izjasne da li su za predaju Kosova i Metohije i prihvatanje francusko-njemačkog plana“, kazali su studenti.

Beogradski studenti su naveli da za ovu akciju imaju podršku i studenata Univerziteta u Novom Sadu koji će, kako su kazali, u petak organizovati prvi protest za odbranu “Kosova i Metohije i odbranu Ustava Srbije”.

Studenti će sjutra održati i performans ispred skupštine Srbije.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Osmani: Važno da je ovaj dan okupio lidere regiona, radićemo sa svakom zemljom k...

(Video)Dan nezavisnosti: 17 godina od najljepše majske zore, Lara sa pjesmom GOR...

​Raičević: Sve je spremno za spektakularnu proslavu Dana nezavisnosti

Duško Marković uz himnu i riječi Veljka Vlahovića čestitao Dan nezavisnosti