Izvor: Beta

Blokada kanadskih kamiondžija zatvara fabrike automobila

Blokada kanadskih kamiondžija, koji se protive obaveznoj vakcinaciji protiv Kovida-19, zateže šrafove u automobilskoj industriji, primoravajući Ford, Dženeral Motors i druge automobilske kompanije da zatvore fabrike ili smanje proizvodnju.
Blokada kanadskih kamiondžija zatvara fabrike automobila

Foto: Beta/AP

Kamiondžije već četvrti dan drže u blokadi saobraćaj ka Kanadi na mostu Ambasador koji povezuje Vindzor, Ontario, sa Detroitom, ometajući protok auto-djelova i drugih proizvoda između dvije zemlje.

Američke vlasti su se pripremile za mogućnost sličnih protesta širom SAD, a vlasti u Parizu i Belgiji su zabranile blokade puteva.

Pariska policija je danas saopštila da će biti uvedene posebne mjere koje će spriječiti blokadu puteva, upozoravajući da će kažnjavati i privoditi prekršioce zabrane.

Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost SAD saopštilo je da je dobilo izvještaje da kamiondžije planiraju da blokiraju puteve u velikim gradovima u znak protesta protiv obavezne vakcinacije.

Most Ambasador je najprometniji američko-kanadski granični prelaz, preko koga se odvija 25 odsto ukupne trgovine dvije zemlje.

Stotine demonstranata u kamionima takođe su paralisale ulice centra Otave skoro dvije nedjelje, a blokiran je i granični prelaz u Manitobi.

Policija u Otavi je obećala da će sprovesti strožu akciju kako bi okončala protest u centru grada, gdje se nalaze vladine zgrade, zgrada parlamenta i rezidencija kanadskog premijera Džastina Trudoa.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Đukanović primio akreditivna pisma novih ambasadora

Knežević tvrdi da se Krivokapić gledao sa Simijanovićem i pozvao ga na poligraf, Brajović: Možda je najbolje da vratite mandat

U glavnom gradu Kanade proglašeno vanredno stanje zbog protesta kamiondžija

Đukanović primio akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(Video)Kad Draginja zaigra šotu

UBRZANI POSTUPAK: Zeta već od jula samostalna opština

VIDEO Milica Pavlović ispunila obećanje: U bijeloj limuzini stigla na maturu sa Srđanom

CGO potvrdio pisanje Standarda da je Duški Nedeljković isplaćeno preko 15 hiljada eura iz Spajićevog resora, imala više ugovora i u MER-u