Britanski parlament gasi TikTok nalog zbog povezanosti sa Kinom

Britanski parlament najavio je u srijedu da gasi TikTok nalog nakon što su poslanici izrazili zabrinutost zbog povezanosti te kompanije društvenih medija s kineskom vladom.
Britanski parlament gasi TikTok nalog zbog povezanosti sa Kinom

Ilustracija

„Na osnovu povratnih informacija članova, zatvaramo pilot TikTok nalog parlamenta Velike Britanije ranije nego što smo planirali“, rekao je portparol parlamenta i dodao: „nalog je bio pilot inicijativa dok smo testirali platformu kao način da dopremi do mlađe publike relevantnim sadržajem o parlamentu“.

Vlasnik TikToka, popularne društvene mreže bazirane na kratkim video formama, je kompanija ByteDance koja je stacionirana u Kini. Britanski parlamentarci su bili zabrinuti zbog podataka koji se šalju kineskoj vladi.

„Mogućnost da Si Đinpingova vlada ima pristup ličnim podacima na telefonima naše djece trebalo bi da bude razlog za veliku zabrinutost”, navodi se u pismu poslanika.

„Iako je razočaravajuće što se parlament više neće moći da se poveže s milionima ljudi koji koriste TikTok u Velikoj Britaniji, ponavljamo ponudu kako bismo uvjerili one članove parlamenta koji su izrazili zabrinutost i razjasnili sve netačnosti u vezi s našom platformom“, rekla je portparolka TikToka.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ŠOKANTNE transformacije: LEGNEŠ SA ŽENOM, PROBUDIŠ SE SA…

Smijenjen Aleksa Bečić

(VIDEO) Uplakani ukrajinski komentator iz skloništa prenosio finale Eurosonga

VIDEO: Nije primao platu mjesecima, šefu uništio PET kamiona, jedva ga zaustavili…

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Policija pretresala bivšeg oficira VCG Zvicera, tražili oružje i eksplozivne naprave; Zvicer: Nekad će neko odgovarati za ovaj stres koji mi porodica preživljava

M portal: Abazović namješta aerodrome Šefketu Kastratiju?

Potpisan Temeljni ugovor sa SPC

Krivokapić: Potpisan oktroisani akt u Beogradu, donešen u CG, zato nismo mogli ni zarez promijeniti