Izvor: blic.rs

DA LI JE SPLIĆANIN MOGUĆA ŽRTVA OSVETE GROBARA?! Matej Periš (27) se “zakačio” s nekim iz obezbjeđenja Gotika

I dok su vremenski uslovi znatno otežali potragu za nestalim Splićaninom Matejem Perišem, kako Jutarnji list saznaje iz izvora bliskih istrazi, jedna od radnih verzija policijske istrage je i da se Matej Periš (27) zakačio s nekim iz obezbjeđenja Gotika, a poznato je da obezbjeđenje klubova, pa i tog, drže pripadnici navijačkih družina.
DA LI JE SPLIĆANIN MOGUĆA ŽRTVA OSVETE GROBARA?! Matej Periš (27) se “zakačio” s nekim iz obezbjeđenja Gotika

ras

Kako tvrdi izvor ovog lista, radi se o pripadnicima navijačke grupe Grobari i ljudima bliskim uhapšenim Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja. Prikupljaju se i saznanja među pripadnicima Torcide, jer je jedna od pretpostavki da je Periš možda bežao od nekoga od pripadnika tih navijačkih grupa.

Naime, poznato je da su pripadnici Torcide 2017. godine izazvali velik incident na derbiju Partizana i Crvene zvezde u kojem je bilo i povrijeđenih, kada je pripadnike Torcide unajmio škaljarski klan kako bi učestvovali u tuči. Iako se sve događalo polovicom decembra 2017. godine, nije isključeno da je Matej Periš, kao deklarirani navijač Hajduka, kolateralna žrtva osvete nekog od pripadnika navijačke grupe koja je u sukobu s Torcidom izvukla deblji kraj.

Iako je to samo jedna od “radnih” pretpostavki, da je posredi tako nešto, Grobari bi se vjerojatno oglasili da su naplatili dug Torcidi.

Matejev otac Nenad Periš, koji je i dalje u Beogradu, nije imao novih informacija o potrazi, osim što je za srpske medije potvrdio informaciju koju smo objavili da su mladići već u 10 sati bili u policijskoj stanici zabrinuti zbog nestanka njihovog prijatelja. Uputili su ih da ga traže u bolnicama, ali zašto to nije poduzela, policija nema objašnjenja.

Danas su predstavnici hrvatske policije otputovali u Beograd, što je medijima rekao premijer Andrej Plenković.

“Ja sam zatražio od ministra unutrašnjih poslova da u Beograd uputi ekipu naših predstavnika hrvatske policije, oni su danas na putu za Beograd”, rekao je premijer.

Plenković je zahvalio na dosadašnjim naporima srpskoj policiji i svima koji učestvuju u potrazi za nestalim mladićem, naglasivši kako je “ključno da porodica gospodina Periša, a i cijela hrvatska javnost, dobiju cijelu informaciju o tome šta se dogodilo s 27-godišnjakom”.

Operativna saznanja
Činjenica da su hrvatski policajci upućeni u Srbiju ukazuje da je prihvaćen njihov dolazak s druge strane, ali i da oni u Beograd sasvim sigurno ne odlaze praznih ruku, već s nekim operativnim saznanjima kojima će pokušati pomoći kolegama u Srbiji da razjasne misteriozni nestanak Mateja Periša.

Kao što je poznato, tokom nedjelje za Perišem se tragalo i termovizijskim kamerama, a fokus potrage je i dalje od ušća Save u Dunav i nizvodno. Iako se pretražuje reka, niko službeno ne tvrdi da se traži nestali mladić, već je nedavno otac Nenad Periša rekao da se možda traže i neki predmeti.

Dodao je kako on i dalje ne gubi nadu da je njegov sin živ, ali je svestan kako su, što više vrijeme protiče, izgledi za to sve manji.

Međutim, kad je riječ o Gotiku, iako je menadžerka kluba Zorica Šećović izjavila da nema nadzornih kamera, neka saznanja do kojih je došla policija ukazuju na to da ipak postoje snimci.

Sukob nekoga od Grobara s pripadnikom Torcide moguća je pretpostavka, iako policija tvrdi da Matejev nestanak nije posjledica nasilja. Ali, Beton hala je 22. maja prošle godine bila poprište žestokog sukoba navijača Crvene zvezde i Partizana kada je uhapšeno oko 130 huligana.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Vučić: Dobio sam informacije o nestalom mladiću iz Splita, detalje će iznijeti policija

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Beograd: Treći dan potrage za mladićem iz Splita

Gledajte naprijed jer je istorija već na vaša ramena stavila dovoljno tereta

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ŠTO VLADA NA UMU, TO VESNA NA DRUMU: Kada su lideri manjinskih partija postali nepoželjni?

Bratić: Da li vrh SNP-a misli da će sa Šehovićem, Ibrahimovićem, Đekom i Đeljošajem da potpiše Temeljni ugovor

(Foto/Video) Protest u Podgorici; Spajić: Mi smo tu da odbranimo narodnu volju

Cijenje divljaju, hrana sve skuplja