Izvor: RSE

Dodik: Opet sam kažnjen, a da ne znam zašto

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je za novinsku agenciju SRNA da je odluka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o uvođenju sankcija njemu i Alternativnoj Televizijii (ATV) ''toliko besmislena da ne zna ni kako bi je komentarisao, a da zvuči suvislo''.
Dodik: Opet sam kažnjen, a da ne znam zašto

Foto: Andrej Cukic/EPA-EFE

“Možda je prvo što pada u oči vrijeme kada se ova odluka saopštava, dakle u predvečerje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Istorijski smo kao narod napadani baš na velike praznike i znam da oni koji stoje iza ove odluke to znaju”, izjavio je Dodik.

“Drugo što mi pada na pamet je da je zemlja koja se diči ljudskim pravima i slobodom medija sankcionisala upravo medij. Ako to nije napad na slobodu izražavanja i na slobodnu riječ, ne znam onda šta je”, dodao je Dodik za SRNA-u.

Dodik je kazao i da treće što mu pada na pamet jeste da je ”opet kažnjen, a da ne zna zbog čega”.

“Prvi put su rekli da kršim Daytom, bez navođenja čime sam prekršio Daytonski mirovni sporazum. Sada mi se, kako čujem, na teret stavlja i korupcija, a da se protiv mene ni u Bosni i Hercegovini niti bilo gdje u svijetu ne vodi krivični postupak za korupciju”, kazao je Dodik.

Ocijenio je da “ničim nije doveo u pitanje ustavni poredak u BiH niti njenu stabilnost”, te da “ostaje nejasno šta su kreatori ovih sankcija imali na umu kada su odlučili da ga opet kazne”.

“Ovo su sankcije koje je izlobiralo nekoliko američkih službenika koji ne dijele viziju BiH kakvu ja imam i kakva je potpisana 1995. Ako misle da će me ovako disciplinovati grdno se varaju. Ja tek sada dobijam novi motiv da se borim za prava koja nam se otimaju 26 godina”, kazao je Dodik.

Dodao je i da je “odluka SAD došla uoči obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske što, takođe, treba da primjetim i trebalo bi, tako oni misle, da me pokoleba u borbi za prava Republike Srpske”.

“Bojim se da je sve što su uradili malo da bi me zaustavili, jer ja nisam biran da bih zastupao američke, već interese naroda Republike Srpske. Dok god se budem bavio ovim poslom tako će biti”, kazao je Dodik.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Kontić: Krivokapić čestitao najveći dobitak Velike Srbije

Dodik impresioniran načinom na koji Putin poznaje probleme na Balkanu

Doris Pak: Srbima nije u interesu negiranje genocida

Dodik uoči sastanka sa Eskobarom za BBC priznao: Formiraćemo vojsku RS

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KAKO DO EU COVID POTVRDE: Zvanični dokument EU kojem pristup imaju i građani Crne Gore, nema razlike između digitalne i papirne verzije

Boljević: EPCG klizi ka propasti, a Rovčanin bi populizmom to da prikrije

Crnogorac ZAPALIO RESTORAN u CENTRU BEOGRADA

Nekad gimnastičarka Partizana, trenirala i streljičarstvo – KORDIĆ za Standard o privatnom životu, novinarskoj i političkoj karijeri