Dodik: Parlament RS će usvojiti rezoluciju o zaštiti Srba na Kosovu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će parlament tog entiteta BiH usvojiti Rezoluciju o zaštiti Srba na Kosovu i teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.
Dodik: Parlament RS će usvojiti rezoluciju o zaštiti Srba na Kosovu

Rezoluciju predlaže vladajuća koalicija i za nju već imamo podršku, ali smo spremni da prihvatimo i druge iz opozicije koji žele da budu dio tog dokumenta“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je kazao da će u dokument biti ugrađene ocjene situacije na Kosovu, ali i obaveze Republike Srpske u pogledu pomoći.

U tekstu Rezolucije, koji bi parlament Republike Srpske trebalo da razmatra sljedeće sedmice, navodi se da Srbija ima pravo “da brani pravo na opstanak srpskog naroda na Kosovu ako se kosovski Albanci i njihove vlasti odluče za upotrebu nasilja”.

Rezolucijom se, između ostalog, „osuđuje konstantno kršenje ljudskih prava Srba i drugog nealbanskog stanovništva, posebno prava na život i na imovinu, od kosovskih Albanaca i njihovih vlasti“.

Dodik je rekao i da Republika Srpska ostaje pri stavu da direktno i na svojoj teritoriji bira jednog člana Predsjedništva BiH i dodao da to neće biti promijenjeno.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Počela akcija Stop inflaciji 100+: Akcija će trajati do kraja godine

Milatović danas održava konferenciju za medije, tema nije najavljena

Milatović partijama upućuje platformu za CG u EU: Potpisivanje bi predstavljalo ...

Martinović: Tužilaštvo treba ozbiljno da se zabrine, a sudstvo da reaguje