Izvor: N1

Dveri: Krivična prijava protiv Ane Brnabić zbog kršenja odluke Upravnog suda

Pokret Dveri najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić ''zbog sumnje da je prekršila'' odluku Upravnog suda o zabrani šetnje LGBT aktivista u okviru manifestacije Evroprajd.
Dveri: Krivična prijava protiv Ane Brnabić zbog kršenja odluke Upravnog suda

Dveri su u saopštenju ocjenile da premijerka „ne želi da poštuje odluku suda“ kao i da je „pod pritiskom raznih EU i NATO komesara, koji su je uz saglasnost Aleksandra Vučića, i doveli na funkciju predsjednika vlade Srbije, donjela odluku o održavanju šetnje“.

„Član 336 b, stav 1 Krivičnog zakonika, u dijelu ‘Ometanje pravde’, jasno kaže: ‘Ko druge poziva na otpor ili na neizvršenje sudskih odluka ili na drugi način ometa vođenje sudskog postupka, kazniće se zatvorom do tri godine i novčanom kaznom“, navele su Dveri.

Iz tog pokreta su najavili da će tražiti da se utvrdi odgovornost ministarstva unutrašnjih poslova jer su kako su podsjetili iz pokreta, dve rute šetnje zabranjene „a o trećoj MUP ćuti iako je prijavu morao da odbaci kao neblagovrenu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

PARLAMENT JEDNOGLASNO PODRŽAO IZMJENE KZ, Milačić za Standard: Direktna krivična odgovornost za napad na novinare

Čanak: Orkestrirana akcija svih Putinovih ljudi

Medojević: Učestvovanje u ratu u Ukrajini je krivično djelo

SERIJA LAŽNIH DOJAVA SA ISTIM POTPISOM: Javnost ne zna kako je Podznjakov boravio u CG i da li u zemlji ima još članova njegove organizacije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanović: Crna Gora izvjesno pred parlamentarnim izborima, Abazović politički manipulant

Medojević: Tražio sam samo sektor bezbjednosti, a URA 12 resora

Đuranović: Abazović ne može ućutkati medije; Šuković: Da li je Rade Milošević prijatelj koji je poklonio kriptovani telefon?

Zeković: Policajci tvrde da su morali da potpišu pripremljene izvještaje