Izvor: Beta

Evropska unija će koordinisati isporuku humanitarne pomoći Ukrajini

Evropska unija (EU) saopštila je danas da će koordinisati isporuku humanitarne pomoći Ukrajini, posebno medicinskog materijala i zaštitne opreme vazdušnim putem, na zahtjev Kijeva.
Evropska unija će koordinisati isporuku humanitarne pomoći Ukrajini

Foto: Pixabay

Pomoć koju pružaju države članice „ima za cilj da podrži napore Ukrajine da se pripremi za sve moguće scenarije“, navodi se u saopštenju Evropske komisije.

Pomoć uključuje medicinske maske za jednokratnu upotrebu, sterilne rukavice, električne generatore, antibiotike i dezinfekciona sredstva koje obezbjeđuju Slovenija, Irska, Rumunija i Austrija.

Francuska će obezbijediti stotine šatora, prostirki, ćebadi i vreća za spavanje, 3.000 rukavica za „hemijsku, biološku, radiološku i nuklearnu“ zaštitu, kao i pokretnu bolnicu koja može da liječi 500 ljudi, navodi se u saopštenju.

“Čim je Ukrajina zatražila našu pomoć, radili smo danonoćno da pomognemo vlastima”, rekao je evropski komesar za upravljanje krizama Janez Lenarčič.

“Pomoć civilnoj zaštiti je na putu. Slovenija, Rumunija, Francuska, Irska i Austrija su već dale pomoć i očekujem dalju pomoć u narednim danima od drugih zemalja članica EU”, dodao je on.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Zemlje susjedi da vode računa o ponašanju, jer se greške skupo plaćaju

Pet načina kako može da se završi ukrajinska kriza

Lavice počele pripreme: Godinu smo čekale ove utakmice

Crnogorski fudbaleri igraće protiv Engleske

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO: Ovo je VANJA, prva žena Dejana Savićevića sa kojom ima djecu!

Formiran predmet zbog prodaje rinfuza u ”Plantažama”, SDT ZA STANDARD: Izviđaj je u toku

“Konzilijum” osnovan i “upao” u sistem zdravstva za samo nekoliko mjeseci, MZD za Standard: Ne postoje kumovske relacije sa ministarkom

Damjanović: Najveći udar na program Evropa sad vanredni izbori