Izvor: Beta

Kosovo: Apel da se nose maske i primi vakcina

Institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da se nastavlja porast novih slučajeva kovida 19, sa trendom rasta u narednim danima i pozvalo je građane da nose maske i vakcinišu se.
Kosovo: Apel da se nose maske i primi vakcina

Kako su iz tog instituta saopštili, pandemija u svijetu nije završena, porast broja zaraženih bilježi se u brojnim zemljama, a na Kosovu je danas prijavljen jedan smrtni slučaj izazvan tom bolešću.

Naglasili su da nastavljaju bez prekida sa testiranjem i praćenjem svih slučajeva, kontaktima oboljelih, laboratorijskom dijagnostikom i testiranje preporučuju svim osobama koje imaju glavobolju, kašalj, bol u grlu, otežano disanje, curenje iz nosa, temperaturu, letargiju i gubitak ukusa.

“U cilju jačanja imuniteta i prevencije novih slučajeva i teških oblika bolesti, građanima se savjetuje vakcinacija. Prvom, drugom i trećom dozom mogu se vakcinisati sve osobe starije od 12 godina, četvrtom dozom mogu se vakcinisati osobe starije od 60 godina, pod uslovom da su prošla četiri mjeseca od prijema treće doze”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja Kosova je saopštilo da su u posljednja 24 sata registrovana 763 nova slučaja infekcije korona virusom, a da je preminula jedna osoba, tako da je ukupan broj preminulih od početka pandemije povećan na 3.146.

U istom periodu, oporavilo se 213 osoba, dok su i dalje aktivna 2.184 slučaja infekcije.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

“Umro je u porodičoj kući” – Oglasio se prijatelj Jagoša Marko...

BURA U GUSINJU: Sanel Balić kandidat za predsjednika, odbornici verifikuju ostav...

Abazović na predavanje studentima u Beogradu vodi četvoricu svojih savjetnika

Šta nije tačno u Vučićevom obraćanju pred UN-om?