Izvor: avaz

London proglasio vanredno stanje, u Kaliforniji prepune mrtvačnice

London je danas proglasio veliku nepogodu zbog rizika gradskih bolnica od pretrpanosti, što je posljedica vrlo prenosivog soja koronavirusa koji se oteo kontroli širom velike Britanije.
London proglasio vanredno stanje, u Kaliforniji prepune mrtvačnice

Britanija ima službeno petu najveću stopu smrtnosti od covida-19 u svijetu, s više od 78.000 umrlih, dok je premijer Boris Džonson (Johnson) zaustavio ekonomiju te potaknuo žurniju proizvodnju vakcine od susjednih zemalja kako bi spriječio širenje pandemije.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan (Sadiq Khan), iz opozicijske Laburističke stranke, rekao je da će u glavnom gradu bolničkih kreveta nestati unutar nekoliko sljedećih nedjelja jer se virus širio “izvan kontrole”.

– Proglašavamo veliku nepogodu jer je prijetnja koju ovaj virus predstavlja našem gradu dosegla kritičnu tačku – kazao je Kan.

Alarmantna situacija je i u SAD.

Kalifornija je juče distribuirala najmanje 166 kamiona-hladnjača za privremene mrtvačnice kako bi izašla na kraj s nedostatkom kapaciteta u preopterećenim bolnicama zbog velikog broja umrlih od COVID-19.

Veliki broj kamionskih prikolica s rashladnim uređajem i hladnjača morao se modifikovati kako bi se u njima odložio što veći broj tijela. Kako ta vozila nisu predviđena da posluže kao mrtvačnice, u njima su nadograđene police kako bi im se kapacitet barem udvostručio.

Pripadnici Nacionalne garde ove su sedmice kao ispomoć poslani u Ured mrtvozornika u Los Anđelesu gdje od virusa svakih 15 minuta umre jedna osoba.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Begić: Svih 28 pacijenata stabilno, zaraženi iz Podgorice, Ulcinja, Bara, Herceg Novog i Budve

Naučnica Elma Kurtagić iz SAD-a ekskluzivno za Standard: Na vakcinu moramo čekati minimum do nove godine

(UŽIVO) Prve žrtve u Bugarskoj i Švedskoj: U Austriji raste broj oboljelih

BBC: Hoće li toplije vrijeme zaista ubiti Kovid-19?

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Mićunović ostaje u pritvoru do 72 sata(FOTO)

Abazović se juče u Ulcinju sastao sa maslinarima, a i u hotelu “Plaza” je takođe bio službeno

Arsović: Građani Podgorice ne vjeruju Čađenovićevim lažnim spinovima već sopstvenim očima

SPC za Srbiju sprema crnogorski scenario, OLENIK: “Bravo kreteni, sadašnja vlast jeste najgora, ali je i takva bolja nego da vlada SPC”