Izvor: dpa

Njemačka kritikuje Mađarsku: EU Rusiji da uvede gasni embargo kao cjelina

Evropska unija Rusiji treba da uvede naftni embargo kao cjelina, izjavio je njemački ministar privrede Robert Habek. On je kritikovao to što neke zemlje EU, poput Mađarske, blokiraju sankcije i oslanjaju se na partnerstvo s Moskvom.
Njemačka kritikuje Mađarsku: EU Rusiji da uvede gasni embargo kao cjelina

Izvor: Martin Schutt/dpa

„Evropska komisija treba da predvodi pregovore o sankcijama“, rekao je Habek za radio Dojčlandfunk uoči zasijedanja Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

„Ništa nećemo da postignemo ako sve zemlje počnu da rade na svoju ruku,“ rekao je ministar dodajući da je Evropa snažna kada su sve zemlje na okupu. Zajednička rješenja treba da podrže i ponekad komplikovani partneri, kao što je sada Mađarska.

„To što neke zemlje blokiraju embargo pokazuje „najgore strane Evrope,“ kazao je kasnije na diskusiji Svjetskog ekonomskog foruma. Habek je priznao i da nisu sve države EU u istoj situaciji.

Međutim, on očekuje da svi, pa i Mađarska, rade na rješenju, a ne da za sebe jednostavno traže izuzeće i da se oslanjaju na partnerstvo sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Posebno rješenje za Mađarsku i možda još neke zemlje u okviru naftnog embarga je moguće, ali je za to potreban evropski dogovor.

“Najbolje što se u posljednja tri mjeseca dogodilo je zajednički odgovor mnogih država na rusku agresiju i kršenje međunarodnog prava”, zaključio je Habek.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Njemačka: Embargo na ruski gas ugrozio bi socijalni mir

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pet ključnih stvari koje bi mogle odrediti dalji tok rata na istoku Ukrajine

PEN centar pisao Đukanoviću, Abazoviću i Vlaović: Ideolozi velikosrpstva pokušavaju izvršiti smrtnu presudu nad crnogorskom nacijom!

Aerodromi Crne Gore dobitnici zahvalnice za pomoć crnogorskoj dijaspori u Njujorku

VUČINIĆ: Preduzećima potrebni menadžeri, a ne pojedinci koje delegiraju političari