Njemačka ministarka podnijela ostavku zbog plagijata

Savezna njemačka ministarka za porodicu Franciska Gifej (SPD) podnijela je ostavku, potvrdili su u Ministarstvu. Razlog su optužbe da je njena doktorska disertacija plagijat.
Njemačka ministarka podnijela ostavku zbog plagijata

U Saveznom ministarstvu za porodicu potvrdili su da je ministarka Gifej svoju odluku saopštila na jutrošnjoj sjednici vlade. Ona je to obrazložila raspravom o njenoj doktorskoj disertaciji.

Očigledno je da Slobodni univerzitet u Berlinu (FU Berlin) namjerava da Franciski Gifej oduzme doktorsku titulu, o čemu je već pisao nedjeljnik „Fokus“.

Sumnje da se kod njene doktorske disertacije radi o plagijatu pojavile su se u februaru 2019. U novembru prošle godine ona je saopštila da više neće nositi doktorsku titulu koju je dobila 2010. godine.

Franciska Gifej (43) je od 2018. savezna ministarka za porodicu. Od novembra 2020. je predsjednica Socijaldemokratske partije (SPD) u Berlinu i nosilac liste te stranke za gradonačelnicu Berlina.

Izbori za gradski/pokrajinski parlament Berlina trebalo bi da se održe istovremeno sa saveznim izborima za Bundestag 26. septembra ove godine.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pribilović ministarki zdravlja: Vlada govori o smanjenju zaposlenih, a vi sada imate sedam pomoćnika, broj radnih mjesta je uvećan na 81

Papović: Da li priznajete genocid u Srebrenici, Bratić: Neću vas udostojiti odgovora

Tim po volji ministra koštaće više miliona

Merkel: Sjećanje na milione žrtava nacizma i trajna odgovornost Nemačke

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ĐUKANOVIĆ u odgovoru Standardu: Vratićemo se u poziciju iz koje ćemo brže, sa manje kolebanja i kontroverzi voditi CG ka svom evropskom cilju

(FOTO/VIDEO) Nezgoda u naselju Kuće Rakića: Urušio se objekat, povrijeđeno više osoba

Đukanović: Bilo bi katastrofalno da Aman napusti Crnu Goru, potjeraćete Mercedes, a doći ce Jugo

Blue Kotor Bay dobio nagradu TRIPADVISOR Travelers’ Choice za najbolje nove hotele 2021 godine