Izvor: Nova.rs

Novac za pomoć privredi Vlada Srbije poklonila SPC

Oko 12 miliona dinara, koji su prvobitno bili namijenjeni privredi za saniranje krize zbog kovida 19, Vlada Srbije je, umjesto privrednicima, poklonila Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
Novac za pomoć privredi Vlada Srbije poklonila SPC

Prema odluci objavljenoj u Službenom glasniku, suma od 11.792.000 dinara iz budžeta je donirana Eparhiji bačkoj za radove na izgradnji manastira.

Kako navodi Radio 021 “iz tekuće budžetske rezerve, 11,7 miliona dinara prebacuje se Generalnom sekretarijatu Vlade na ime dotacije Eparhiji bačkoj, radi obezbjeđivanja finansijske pomoći za završetak radova na izgradnji i opremanju manastirskog hrama Manastira vaskrsenja Hristovog u Kaću”.

Prebacivanje sredstava iz budžeta Srbije se vodi kao dotacija nevladinim organizacijama, a o njenoj realizaciji se brine Ministarstvo finansija.

Iz same odluke se vidi i da su sredstva u tekuću budžetsku rezervu došla tako što su prebačena iz dijela budžeta predviđenog za Ministarstvo privrede za „prevenciju i ublažavanje posljedica nastalih usljed kovida – subvencije privatnim preduzećima“, navodi ovaj medij.

Na čelu ove eparhije nalazi se vladika Irinej Bulović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Vlada Srbije izdašna: Za profesionalno srbovanje sedam miliona eura, a crkvi 4,6 miliona

Više od polovine budžeta Glavnog grada na kapitalne projekte

Ministarstvo ekonomije: Građanima i privredi potreban budžet

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

JELUŠIĆ ZA STANDARD: Nećemo odustati od Sporazuma, ukoliko se nekome žuri URA je spremna i za izbore

Po Abazoviću 833 putnika će jednim letom dolaziti iz Kazakstana da ljetuju u Crnoj Gori, još kad bi samo postojao toliki avion

SD traži vanredne izbore, BS tehničku vladu, DF ne dolazi

KRSTINJA TODOROVIĆ pokazala NOVU figuru u kupaćem kostimu (FOTO)