Izvor: Beta

Orban podržao Dodika u trci za predsjednika RS

Premijer Mađarske Viktor Orban podržao je Milorada Dodika u trci za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima 2. oktobra.
Orban podržao Dodika u trci za predsjednika RS

U kratkom video obraćanju, Orban je Republiku Srpsku nazvao “počasnim susjedom” Mađarske, dodavši da “oduvijek poznaje Dodika i da želi i dalje da sarađuje s njim.

“Nadam se da ću i poslije izbora imati priliku za to. Bog blagoslovio sve Srbe na cijelom prostoru Balkana”, rekao je Orban.

Još je kazao da u RS predstoje važni izbori, da dobro poznaje Dodika koji je, kako je istakao, dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda.

Dodao je da je u Dodiku upoznao čovjeka “koji je spreman očuvati mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma i koji uvijek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda”.

“Mađarska i Srbija su susjedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susjedom. Zato je ono što se kod vas dešava za nas veoma bitno”, naveo je mađarski premijer koji u svom obraćanju nijednom nije pomenuo Bosnu i Hercegovinu, čiji je RS jedan od dva entiteta.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Orban prvi put nagovijestio mogućnost izlaska Mađarske iz Evropske unije

VIDEO: Konvoj kamiona i vojnika na putu ka ukrajinskoj granici; Amerika šalje 800 trupa i 20 helikoptera na Baltik

Dok iz EU pljušte kritike o manjku medijskih sloboda i vladavini prava, Orban se žestoko brani

Orban: Ratni plan EU nije uspio

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

REKONSTRUKCIJA: Aletiću određeno zadržavanje, Koljenović ranije bio u sukobu sa policajcem koji je bio meta bombaškog napada

JANKOVIĆ ZA STANDARD: UIKS-u fali više od 160 radnika, nije bilo prijava za seksulane napade, odbačene optužbe za zlostavljanje zatvorenika

ŠKALJARCI U „SKY ECC“ APLIKACIJI OTKRIVAJU VEZE SA PREDSJEDNIKOM BUDVE: „Milo radi robu, brodove, ima 15 godina, težak je milione i milione“

Milan Vujotić uhapšen u Turskoj