Izvor: Index

Osumnjičeni za ubistvo Vlaovića se branio ćutanjem, advokat saopštio da ima psihičke probleme

Sudija istrage zadarskog Županijskog suda odredio je istražni pritvor srpskom državljaninu Dušku Tanaskoviću (28) osumnjičenom za likvidaciju 38-godišnjeg Crnogorca Gorana Vlaovića kojem je pucao u glavu ispred noćnog kluba na Pagu.
Osumnjičeni za ubistvo Vlaovića se branio ćutanjem, advokat saopštio da ima psihičke probleme

Pred sudom se osumnjičeni branio ćutanjem, rekao je njegov advokat Vinko Gulišija.

“Istražni pritvor je određen zbog opasnosti od bijega”, rekao je advokat, dodavši da se njegov klijent više ne tereti za teškog ubistvi, već obično.

“Branio se ćutanjem, i to je odbrana”, dodao je i rekao kako osumnjičeni ostaje u istom zatvoru.

“Ja ne znam da ga traži Crna Gora, nisam ni s njim razgovarao. Psihički je loše, ima tegoba psihičke prirode, zato i nije iznio odbranu”, dodao je.

Tanasković se tereti da je juče rano ujutro ispred diskote na ostravu Pag u Hrvtaskoj smrtno ranio Vlaovića jednim hicem iz “gloka” koji nije imao prigušivač, ali je policija našla sredstvo izvršenja i čauru. Veliku ulogu u osiguranju tragova na mjestu zločina imao je jedan zaštitar iz kluba, bivši policajac koji je ogradio mjesto zločina i čauru metka do dolaska policije.

Kako Jutarnji list doznaje Tanasković je policiji jedino rekao da zna kako za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog “škaljarca” Milića Minje Šakovića. On je naime ubijen 17. jula u Budvi, a egzekutor mu je takođe prišao s leđa u jednom restoranu, ispalio mu nekoliko hitaca u glavu i pobjegao. Crnogorska policija našla je ubicin pištolj i torbicu, a egzekutor je takođe imao šiltericu. Tanasković je inspektorima zadarske policije rekao kako on nema veze s tim ubistvom i da je bio u Kragujevcu i vadio nove lične dokumente na dan kad se dogodilo ubistvo u Budvi.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Vlaović ubijen iz Glocka, Tanasković policiji rekao tek jednu rečenicu

Pala Vlada Dritana Abazovića

PRATITE UŽIVO Bošković pustio snimak akcije policije: “Jasno je da nikakvog pucanja na policiju nije bilo…”

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

UBNOR i antifašisti HN: Sve dok su temelji Lovćena u Boki, ona je crnogorska

Borelj: Poštovati načelo odvojenosti crkve i države

U poznatom budvanskom hotelu otrovalo se oko 100 turista

Vujović: Ideju o građanskom bloku treba pažljivo analizirati, sljedeći izbori imaju izuzetnu važnost