Pala Vlada Bugarske

Parlament u Sofiji izglasao je nepovjerenje vladi Kirila Petkova, čiju su smjenu zatražili poslanici opozicije tvrdeći da politika njegovog kabineta vodi državu u bankrot.
Pala Vlada Bugarske

Foto: Reuters

Osim ekonomije, teme sukoba su i veto na početak pregovora Sjeverne Makedonije sa Evropskom unijom, ali i borba protiv korupcije.

Na zahtjev opozicije, bugarski parlament je raspravljao o povjerenju vladi, na čelu sa Kirilom Petkovim, zbog njene fiskalne i ekonomske politike.

Agencija Rojters prenosi da je vlada izgubila na glasanju, sa 116 glasova podrške nasuprot 123 glasa za nepovjerenje vladi.

Vladu je, prije desetak dana, napustila stranka ITN Slavija Trifonova, navodeći da premijer Kiril Petkov vodi državu u bankrot.

Protivnici bugarskog premijera pominjali su i izdaju nacionalnih interesa, tvrdeći da se premijer sa zapadnim diplomatama dogovorio da Sofija, konačno, skine veto sa početka pregovora Sjeverne Makedonije i EU, a da se bugarski zahtjevi “utope” u preduslove koje Makedonci moraju da ispune kako bi napredovali ka članstvu u EU.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ruska invazija iskušava Otvoreni Balkan

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

Eskobar: Prilično sam siguran da će Crna Gora biti naredna članica EU

Sjeverna Makedonija: Sjutra lokalni izbori, prvi put se glasa uz otisak prsta

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ZLOUPOTREBE U POŠTAMA CG (2): Član borda zaposlen u Upravi, KO SU DIREKTORI SEKTORA – Sestra Alekse Bečića došla iz taksi udruženja da vodi Sektor prodaje

Kad imaš muža MILIJARDERA od 91 godinu, onda tvoj život izgleda OVAKO! (FOTO)

OVO JE OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MRDAKA u Nikšiću! Rođak MARKA MILJKOVIĆA, HTIO DA BJEŽI U JUŽNU AMERIKU?!

PO NALOGU SDT: U Baru privedena trojica Škaljaraca, policija upotrebila oružje