PUTIN BI MOGAO DA PROĐE KAO GADAFI?

Vladimir Putin strahuje da će biti ubijen poput libijskog lidera Muamera el Gadafija u revoluciji, dok protesti zbog hapšenja i zatvaranja lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog zahvataju čitavu Rusiju, piše britanski tabloid San na početku teksta u kome je objavio razgovor sa rusko-američkim disidentom i istoričarem Jurijem Flještinskim u kome on tvrdi da Putin pojačava represiju u zemlji -u strahu od libijskog scenarija-.
PUTIN BI MOGAO DA PROĐE KAO GADAFI?

Tekst je objavljen pod naslovom “ŽIVJETI U STRAHU Putin se „plaši da ga ne ubiju kao Gadafija“ u novoj ruskoj revoluciji dok bjesne protesti zbog Navaljnove zatvorske kazne”.

Flještinski je rekao za The Sun Online da nemiri koji su zahvatili Rusiju su ubijedili moćnika iz Kremlja da je potrebno više represije i ubijanja protivnika, kako bi izbjegao sudbinu libijskog lidera, kao i da se trenutno Putin suočava sa jednim od najvećih izazova u svojih 20 godina vladavine, a to je da su hiljade pristalica Navaljnog izašle na ulice.

On je za The Sun Online rekao i da Putin osjeća da treba da pojača brutalnost, kako bi utvrdio svoj položaj i ugušio svaki oblik nesalganja, kao i da ruski lider zna, da ako popusti čeka ga sličan kraj kao Gadafija.

„Dovoljno je bistar da zna da pod normalnim uslovima njegov sistem upravljanja ne može da postoji. On nije idealista. Zna da ne može preživi ako ne nastavi da ugnjetava”, rekao je Flještinski sa The Sun.

Inače razgovor sa Felštinskim ilustrovan je fotografijom Putina, ali i Gadafija dok su ga pobunjenici linčovali neposredno prije egzekucije 20. oktobra 2011. godine.

Tekst, Vladimir Putin, Muamer el Gadafi, ubistvo, Jurij Flještinski
FOTO: PRINTSCREEN, WEB PAGE THE SUN

Flještinski je pričao i o nekoliko slučajeva trovanja protivnika ruskog predsjednika Putina, kao i da slična sudbina očekuje ponovo i Navaljnog koji je nedavno osuđen na tri godine zatvora.

Ovaj rusko-američki istoričar i disident dodaje da je FSB u Rusiji jedina sila koja je iznad svih stranaka i da Putin nije postao diktator zato što je bio inteligentan ili harizmatičan, već zato što iza njega stoji cijela struktura FSB.

“Čak i ako Putin sjutra umre ništa dramatično se neće promijeniti”, dodao je on.

“Putin za sad uživa u vlasti, i ne traži penziju. Ne postoji nikakav oružani pokret koji pokušava da ga svrgne”, rekao je Flještinski.

The Sun

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Putin uz osmijeh: Da smo željeli da ubijemo Navaljnog, to bismo i učinili

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U SAD sankcijama za zapadni Balkan, CRNOGORACA nema na listi

BURNO U PARLAMENTU, Radunović: Pričajte sa neophodnim uvažavanjem, Vuksanović – Stanković: Osjetljivi ste na Bratić jer vam zapošljava po dubini i sprovodi vašu četničku ideologiju

Delić očekuje da bude na čelu grada; Ašanin – Neće Podgorica odlučivati ko će voditi Mojkovac

Mandić: DF predlaže da vratimo mandat građanima i idemo na izbore, nećemo glasati za smjenu Vlade