Izvor: Fonet

Rama: Duboko žalim zbog ponašanja Evropske unije, radi se o prevarantskom duhu proširenja

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da duboko žali zbog ponašanja Evropske unije, navodeći da razlog zašto nema evropskih integacija nije samo Bugarska, „ona je sramota“, već se radi o prevarantskom duhu proširenja.
Rama: Duboko žalim zbog ponašanja Evropske unije, radi se o prevarantskom duhu proširenja

Edi Rama

“Šarl Mišel je rekao da imamo po tri minuta, a ja sam rekao dovoljno bi bilo 30 sekundi da ste ispunili, nisu ispunili”, ocijenio je Rama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kvačevskim poslije samita Zapadni Blakan-EU.

Ne čuju nas kao Evropljane, već kao goste u podijeljenoj kući, rekao je Rama koji je zahvalio francuskom predsjedniku na predlogu geopolitčke zajednice.

Nastavićemo evropski put sa nadom da ćemo u narednom vijeku biti članice EU, naveo je albanski premijer.

“Nova politička zajednica je način da budemo svi zajedno u jednoj kući, kao jedna prodica, nema veze što smo na različitim spratovima, ali u dnevnoj sobi bismo bili zajedno”, rekao je Rama.

Glavna tema bila je Sjeverna Makedonija, sjetite se nekad Makedonija, koja 17 godina čeka kao kandidat, rekao je Rama, koji dodaje da je morao da osvoji treći mandat da bi poslije osam godina sačekao početak pregovora za svoju zemlju.

“Rekao sam im da kada govore da je Vladimir Putin bolestan, da je on možda bolestan, ali da ni ovo mjesto ne izgleda baš zdravo, naglasio je Rama i ukazao da građanima Kosova nije dozvoljeno da se šetaju slobodno po teritoriji Evrope. Bez obzira na Berlinski proces ili Otvoreni Balkan, nama nije potreban rat, konflikt i tenzije u regionu i zato se krećemo u smjeru koji smo izabrali”, rekao je Rama, navodeći da bi EU trebalo da ima razumijevanje za Srbiju i odnose prema Rusiji.

“Nemojte da dozvolite da izgubimo vjeru u EU, bez obzira na ovu šaradu, jer prvi put u istoriji imamo priliku da budemo gdje želimo, a ne pod carevima i vladarima koje nismo birali”, rekao je Rama.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ko je Perparim Rama, novi gradonačelnik Prištine

Rama: Crna Gora, Kosovo i BiH će se priključiti inicijativi Otvoreni Balkan, ne postoji drugi put

Zajednički pres Abazovića, Rame i Zelenskog: Puna podrška Ukrajini na putu ka Evropskoj uniji

Rama: Ako region ne može u EU, neka EU dođe na Balkan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Drecun za Standard: Zima će biti oštra, nekome kao žilet, nekome kao nož, a malom broju srećnih dobitnika, kao lopta

Francuska ministarka optužena za silovanje

Uhapšen Mojkovčanin (80) zbog sumnje na nedozvoljene polne radnje prema djevojčici

Zbog pašenoga Bata Carevića Budva bez načelnika policije godinu dana: Terzića za šefa predložio ministar Adžić