SAD uvele nove sankcije iranskim zvaničnicima

Osuđujemo sve intenzivniju upotrebu nasilja iranskog režima nad sopstvenim narodom koji se bori za ljudska prava, rekao je podsekretar za terorizam i finansije Brajan Nelson.
SAD uvele nove sankcije iranskim zvaničnicima

Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele su sankcije iranskim zvaničnicima, uključujući državnog tužioca i ključne vojne zvaničnike, pojačavajući na taj način pritisak na Teheran zbog nasilnog gušenja protesta.

Ministarstvo finansija u saopštenju je, kako prenose agencije, navelo da su sankcije uvedene iranskom državnom tužiocu, Mohamedu Montazeriju.

“On je naložio sudovima u septembru da donose oštre kazne uhapšenima tokom protesta zbog smrti 22-godišnje Mahse Amini nakon što je privela policija zadužena za strogo poštovanje nošenja hidžaba”, kaže se u saopštenju.

SAD su uvele sankcije i iranskoj kompaniji “Imen sanat zaman fara” koja proizvodi opremu za iransku policiju, kao i za oklopna vozila koja se koriste za razbijanje demonstracija.

Vašington je uveo sankcije dvojici visokih zvaničnika milicije Basidž koja je povezana sa Revolucionarnom gardom i dvojici zvaničnika garde.

“Osuđujemo sve intenzivniju upotrebu nasilja iranskog režima nad sopstvenim narodom koji se bori za ljudska prava”, rekao je podsekretar za terorizam i finansije obavještajne službe američkog ministarstva finansija Brajan Nelson.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

Ukrajina uvela vanredno stanje; Ruska vojska ulazi u istočnu Ukrajinu

SAD uvele nove sankcije Rusiji: Na meti banka, oligarsi, kriptovaluta

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Abazovićev tajni plan: Usvajanje odluke o pristupanju inicijativi Otvoreni Balkan moguće već u četvrtak?

KAKO DO EU COVID POTVRDE: Zvanični dokument EU kojem pristup imaju i građani Crne Gore, nema razlike između digitalne i papirne verzije

Iz Albanije oprema za kotorske klanove: Do 4.000 eura za ilegalno oružje

Prijestonica Cetinje podnijela krivičnu prijavu protiv Vladimira Dimića zbog izazivanja nacionalne mržnje