Izvor: klix

Sin Muamera Zukorlića dao izjavu u Tužilaštvu Srbije, naložena ekshumacija tijela

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru iskaz je dao Usame Zukorlić, zbog navoda da je njegov preminuli otac muftija Muamer efendija Zukorlić, najvjerovatnije, otrovan teškim metalima.
Sin Muamera Zukorlića dao izjavu u Tužilaštvu Srbije, naložena ekshumacija tijela

Usama Zukorlić (Foto: SPP)

Iskaze temelji na analizama koje je dobio od inostranih laboratorija koje su vršile istraživanje.

Usame Zukorlić se u zgradi Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru zadržao više od dva sata i tamo je predočio dokumenta, prenose srpski mediji.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je ekshumaciju tijela bivšeg predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti, saznaje novopazarski radio Sto plus.

Tužilaštvo je u ponedjeljak zadužilo predmet i postupa po krivičnoj prijavi koju ne Republičkom javnom tužilaštvu (RJT) podnio Zukorlićev sin, Usame.

On je RJT tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

“U sklopu istrage uzeta je izjava od Usame Zukorlića, a potom i dat nalog da se izvrši ekshumacija tijela pokojnog Muamera Zukorlića, sa čim se porodica saglasila. Tačan dan ekshumacije još uvijek nije poznat, ali će biti vrlo brzo”, rečeno je tom radiju u Višem javnom tužilaštvu.

Prethodno je izjavio da je u ponedjeljak u ime porodice podnio krivičnu prijavu protiv N. N. lica Tužilaštvu Srbije i priložio laboratorijske izvještaje na osnovu osnovane sumnje da akademik muftija Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

“Dobili smo obećanje od vrhovne tužiteljke Zagorke Dolovac da će se proces tretirati s najvišim prioritetom jer je u pitanju potpredsjednik Skupštine Republike Srbije, da će ekshumacija biti obavezna i da je to jedini put da se dođe do konačne istine”, dodao je Usame Zukorlić.

“Porodici je to teško i emotivno, ali obaveza prema istini o uzroku smrti rahmetli Muftije nam je jača od emocija”, poručio je Zukorlić, nasljednik na čelu Stranke pravde i pomirenja.

Takođe, izjavio je da je muftija u prošlosti mnogo puta dobijao prijetnje smrću od raznih faktora iz ekstremističkog, mafijaškog, kriminalnog, političkog i udbaškog miljea.

“Bilo je i priprema za atentat. U jednom slučaju je pronađen snajper na krovu zgrade preko puta mjesta gdje je trebalo da drži govor. Život mu je bio konstantno ugrožen, zbog čega je imao stalnu policijsku zaštitu”, dodao je Zukorlić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Sahranjen Muamer Zukorlić: Obilježio jednu epohu – veliki gubitak za region i bošnjački narod

Hiljade ljudi na dženazi Muameru Zukorliću

Zukorlićeva supruga nakon navoda o trovanju: Zahtijevamo ekshumaciju i obdukciju

Sin Muamera Zukorlića podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da mu je otac otrovan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KONAČNI OBRAČUN: Vukšić pokušava da završi zadatu agendu

Zenka o formiranju vlasti u Ulcinju: Vremena za čekanje nema; Lunjić: Mislim da ćemo se lako dogovoriti

Vujačić o idejnom projektu objekta u centru Podgorice: Šta bi se desilo da je Glavni grad uradio nešto slično

KONSULTACIJE U TOKU: Novović dao predlog da Šuković bude šef SPO, konačnu odluku donosi Brđanin