STANDARD U NOVOM PAZARU: Čistili hodnike, sklanjali krevete i bolesnike i micali umrlice da Brnabićka bude zadovoljna

Snimci čišćenja hodnika Infektivne klinike bolnice u Novom Pazaru, sklanjanje kreveta i bolesnika s hodnika, prethodno uklanjanje smrtovnica sa glavnih tabli u gradu uoči posjete premijerke Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara šokirali su javnost.
STANDARD U NOVOM PAZARU: Čistili hodnike, sklanjali krevete i bolesnike i micali umrlice da Brnabićka bude zadovoljna

Potom, zviždanje „Lopovi, Lopovi“ i odvažno okretanje leđa hrabrih ljekara Ani Brnabić i Zlatiboru Lončaru obilježili su današnju posjetu Novom Pazaru.

Premijerka Brnabić izjavila je da su dezinformacije da u Novom Pazaru nema opreme i ljekova, već naprotiv, da je Opšta bolnica u tom gradu, po broju stanovnika, najopremljenija u Srbiji, te apelovala da se virus korona ne koristi za politizaciju.

Na dobacivanja i zvižduke iz mase ispred bolnice Lončar je poručio da “ne znaju šta rade” i da “prebacivanjem zdravstvenog na politički teren neće pomoći u saniranju situacije”.

Na pitanje ministru zdravlja „Šta kažete na to da se naši građani liječe po hodnicima i da leže na podovima“, Lončar odgovara kako nije nikog vidio na hodniku i podu. Pa i kako bi kad je sve počišćeno.

Juče ste na našim snimcima vidjeli pune hodnike, a danas čisto i prazno.

Stanje u Novom Pazaru danas je bilo na ivici očaja gdje niko nije mogao ostati ravnodušan. Pazar, Tutin, Sjenica broje mrtve, a zvaničnih podataka nema, niti ulazimo u statistiku. I dalje nije poznat tačan broj preminulih, čak je u jednom danu bilo 11 dženaza u Novom Pazaru, dok su u Tutinu u dva dana preminula tri člana porodice – otac, majka i sestra što je i potvrđeno iz tamošnjeg Doma zdravlja.

Ono što je krajnje neozbiljno je da Krizni štab i načelnik Gradske uprave Novog Pazara, koji je i sam član Štaba javno kaže da ne zna broj preminulih i u jednom intervjuu navodi podatak o smrtnosti iz prošle i pretprošle godine, što je očita manipulacuija statističkim podacima i skrivanje situacije.

Ono što je činjenica je da su pacijenti po hodnicima, osim kad dolaze premijerka Brnabić i ministar Lončar. Problemi su i sa bocama s kiseonikom zbog nerazvedenog centralnog kiseonika, a koriste se boce za priključivanje kineskih ventilatora, čiji priključci nisu standardizovani prema odluci Vlade da se u toku vanrednog stanja u Srbiji ne mogu koristiti medicinska sredstva i ljekovi koji nisu prema standardima ove zemlje.

Pokazalo se tako na jednom mjestu da je zdravstveni sistem Srbije pred kolapsom, što kaže i predsjednik Sindikata ljekara Srbije Rade Panić.

Zastrašujuće što je posljednje trebovanje iz Pazara 20 limenih sanduka, a član Kriznog štaba kaže da to ne pokazuje koliko je situacija dramatična već koliko se brine o zdravlju građana.

Krivično djelo protiv zdravlja i života građana ne zastarijeva. Oni koji se bave ovakvom problematikom i vrše različite manipulacije trebaju biti svjesni toga.

U svakom slučaju, na snazi ostaju strah i neizvjesnost.

Alma Sofić

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Janković kroz prozor kupatila pobjegao inspektorima

Oftalmolozi Kliničkog centra Crne Gore samostalno izvode operacije na zadnjem segmentu oka

Ulubljena auta, oštećeni stambeni objekti… ali zasadi potpuno uništeni

STANDARD U NOVOM PAZARU: Čistili hodnike, sklanjali krevete i bolesnike i micali umrlice da Brnabićka bude zadovoljna