Izvor: Klix.ba

Ukrajinci odgovorili Milanoviću: Izjave predsjednika Hrvatske su neprihvatljive

Portparol ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko se oglasio na Facebooku i kazao kako su izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, u kojima je kazao da Krim nikada neće biti dio Ukrajine, neprihvatljive.
Ukrajinci odgovorili Milanoviću: Izjave predsjednika Hrvatske su neprihvatljive

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Nikolenko je podsjetio na izjave Milanovića kako smatra da Krim nikada neće biti Ukrajina, te da je moguće suočavanje sa Rusijom koja ima nuklearno oružje.

“Pitam se bi li Zoran Milanović mogao postati predsjednik svoje zemlje s takvom retorikom devedesetih godina dok se Hrvatska borila da sačuva svoju državnost? Bi li njegovi glasači pristali zatvoriti oči pred okupacijom dijela svoje zemlje? Sumnjam. Podsjećam da bi Hrvatska zbog vanjske agresije mogla izgubiti trećinu svojih zemalja. Ipak, zahvaljujući herojskoj borbi Hrvati su uspjeli zaštititi nezavisnost svoje države”, poručio je Nikolenko.

Dodao je kako se s druge strane zahvaljuje hrvatskoj vladi, ali i narodu u nepokolebljivoj podršci Ukrajincima u borbi protiv ruske agresije, ali da na toj strani nije Milanović.

“Smatramo neprihvatljivim izjave predsjednika Hrvatske, koji je zapravo doveo u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine”, istakao je Nikolenko.

Podsjećamo, Milanović je juče u Petrinji izjavio da “Krim više nikada neće biti Ukrajina”, povlačeći paralalu sa Kosovom, odnosno da je međunarodna zajednica prethodno pristajala na “otimanje teritorije”.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Trile

Prolupala bedevija, udarile putkove rublje u glavu Janšu,Orbana,Milanovića ,Aleksa picoustog Abazovića.

Odgovori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Crnogorska ekonomija stagnira

Đenero: Suverenisti pokazali da znaju igrati u lošim uslovima, uspjeh je ogranič...

Vujović i Knežević novi načelnici OB Budva i OB Tivat

Radončić o popisu: Da se prebrojimo, brate, jer liječenja nema bez prave dijagno...