Izvor: Tanjug

Ukrali dnevnik Bajdenove ćerke: Prijeti im pet godina zatvora

Dva stanovnika Floride priznala su krivicu za krađu ličnog dnevnika i još nekih predmeta koji su pripadali ćerki predjednika SAD Džo Bajdena Ešli, saopštilo je američko ministarstvo pravde.
Ukrali dnevnik Bajdenove ćerke: Prijeti im pet godina zatvora

Izvor: EPA

Ejmi Heris (40) iz Palm Biča i Džonatan Kurlander (58) iz mjesta Jupiter na Floridi izjasnili su se krivima po optužbi za zavjeru sa ciljem da se izvrši međudržavni transport ukradene imovine, za koju je predviđena maksimalna kazna od pet godina zatvora.

„Prodali su njenu imovinu jednoj organizaciji u Njujorku za 40.000 dolara i čak su se vratili po još kada je od njih to zatraženo. Heris i Kurlander su htjeli da profitiraju od krađe imovine druge osobe, zbog čega se terete za federalno krivično djelo“, dodaje ministarstvo pravde.

Ešli Bajden se iseljavala iz kuće prijatelja u Delrej Biču na Floridi u proljeće 2020. godine, gdje je ostavila dnevnik, poreska dokumenta, digitalni uređaj sa porodičnim slikama, mobilni i još neke predmete, saopštilo je tužilaštvo.

Tužilaštvo dodaje da se okrivljena Heris potom uselila u prostoriju u kojoj je živjela Ešli, ukrala predmete, stupila u kontakt sa Kurlanderom, koji je potom organizovao transport i prodaju predmeta u Njujorku organizaciji koja sebe smatra novinarskom.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

FOTO: Delegacija BS u posjeti Njujorku: Predstavnici dijaspore najbolji ambasadori Crne Gore

Uprkos dobroj namjeri dosta razloga za brigu

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Vlada Crne Gore drži tajnim imena Rusa čija je imovina zamrznuta

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U Istanbulu uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića

Vuković: Centru grada vratili smo stari sjaj

STANDARD SAZNAJE: Identifikovana sva četiri napadača koja su brutalno pretukli mladića u Bloku 9

POLITIČKI ĆORSOKAK: Đukanović očekuje nove izbore, Mandić traži smjenu predsjednika, ,,stara većina“ ne bi na glasanje