Izvor: nova s

VIDEO: Junaci doba zlog: Svetlana Ceca Ražnatović

U serijalu 'Junaci doba zlog' koji se emituje na N1 u kojem je bila riječ o Svetlani Ražnatović pod nazivom 'Srpska majka', u produkciji JSP Jovane Polić, između ostalog, javnost je imala priliku da se podsjeti kriminalne prošlosti pomenute pjevačice.
VIDEO: Junaci doba zlog: Svetlana Ceca Ražnatović

Foto: N1

Prije nego što je emisija stigla na sto montažera, tim folk pjevačice zaprijetio je najprije redakciji TV N1, potom i JSP da će: “Svetlana Ražnatović biti prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i djelo”, piše Nova.rs.

Epizoda „Srpska majka“ je emitovana, a nakon priče o Arkanu, njegovom djelovanju na ratištu, ubistvu, kao i o tome kako je od Svetlane Ražnatović napravio najslušaniju pjevačicu u Srbiji i regionu, u pomenutoj emisiji bilo je riječi o njenoj kriminalnoj prošlosti.

  1. godina – Pucnjava u Stupici

Prvo je pomenuta njena sprega sa Zemunskim klanom na čijem je čelu bio Dušan Spasojević Šiptar. Naime, nakon proslave Svetlaninog rođendana u „Stupici“, došlo je do incidenta i pucnjave u kojoj je učestvovao Milorad Ulemek Legija. Nakon toga, Legija je napustio MUP u kojem je do tada bio komandir Specijalnih jedinica.

„Upravo se Legija navodi kao spona između Cece i Zemunskog klana. Bilo je riječi da im je prodala dio kluba i dala milione za zaštitu“, rekao je Vojislav Tufegdžić novinar.

  1. godina – Ubistvo blizu kuće u Ljutice Bogdana

Novembra 2002. godine u blizini kuće u Ljutce Bogdana desila su se dva ubistva, likvidirani su Željko Škrba i Zoran Batočanin. Navodno je Šiptar tada pozvao Cecu da proveri šta se dešava u komšiluku. Prema drugoj priči u tom trenutku u njenoj kući su bili Miloš i Aleksandar Simović.

  1. godina – Veza sa ubistvom Đinđića i hapšenje

Pet dana nakon ubistva tadašnjeg premijera Zorana Đinđića, 12. marta 2003. godine, opkoljena je kuća Ražnatovića u Ljutice Bogdana. Svetlana je tada dala iskaz, a potom je u kući nađeno oružje, utvrđene su mahinacije zbog prodaje fudbalera…

„Ona je uhapšena zbog saradnje sa Zemunskim klanom“, rekao je novinar Vuk Cvijić i dodao da je istragu vodio Dragan Karleuša, otac pjevačice Jelene Karleuše.

Njegova specijalnost je bila ilegalna trgovina antikvitetima. Takođe, tražili su nakit koji je Interpol tražio. Govorkalo se da je u kući nađena i Renoarova slika.

Takođe, te godine je bila priča da je Spasojević tražio od Svetlane da mu bude alibi za ubistvo Đinđića.

Uhapšena je u parilu 2003. u akciji „Sablja“. U pritvoru je provela 121 dan, od čega je 10 štrajkovala glađu.

  1. godina – Prljavih milion eura

Svjedok saradnik Zoran Vukojević rekao je da je Ceci odnio oko milion „prljavih“ eura.

  1. godina – Tipovanje otmice Željka Mitrovića

Na suđenju Zemunskom klanu otkriveno je da je tipovala otmicu Željka Mitrovića. Tada joj je on zabranio da se pojavljuje na njegovim televizijama.

  1. godina – Nanogica i obustava finansijske istrage

Dobila je vizu za Australiju, iako to do tada nije mogla. Svi su mislili da se neće vratiti u Srbiju, jer su je teretili za prodaju 10 Obilićevih fudbalera. Poslije dizanja optužnice, naložena je finansijska istraga. Međutim, sklopljena je nagodba da Svetlana plati milion i po eura u tri rate i potom odradi godinu dana kućnog pritvora sa nanogicom. Potom je obustavljena finansijska istraga

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Budžetom za 2023.godinu predviđene veće plate i penzije i zaduženje do 600 miliona eura

Konjević: Gospodine Abazoviću, šta ako su sastanci dokumentovani, pa se budu pominjale neke cifre?

CNBC: Ruski oligarsi u strahu od sankcija premještaju megajahte, četiri krenule prema Crnoj Gori i Maldivima

Bečić malo pobrkao lončiće: Na Dan Njegoševog rođenja čestitao godišnjicu njegove smrti