Vlasti u Sidneju produžuju “lockdown”: Ovo je vanredno stanje!

Australijska savezna država Novi Južni Vels (Wales) danas je izvijestila o najvećem dnevnom porastu novozaraženih koronavirusom ove godine, što je potaknulo jače mjere zatvaranja u Sidneju, a australske vlasti su rekle da se država nalazi u vanrednoj situaciji, koja ometa oporavak ekonomije.
Vlasti u Sidneju produžuju “lockdown”: Ovo je vanredno stanje!

Foto: Beta/AP

Premijerka Novog Južnog Velsa Gledis Berejiklian najavila je da bi se u najvećem gradu u zemlji mjere ograničenja kretanja i ostanka kod kuće mogle produžiti nakon 30. jula.

Očito je da brojevi ne idu u smjeru kojem smo se nadali u ovoj fazi – izjavila je Berejiklian, dodajući da je u Novom Južnom Velsu zabilježeno 136 novooboljelih.

U najnovijem valu epidemije ukupan broj zaraženih je skočio na nešto više od 1.900 slučajeva, nakon što je u Sidneju u junu zaraza otkrivena kod vozača limuzine prekookeanske važdušne posade.

Zbog ubrzanog prelaska delta soja virusa u susjedne države Viktoriju i Južnu Australiju, vlasti su odlučile da mjere ograničenja kretanja, koje pogađaju više od polovice stanovništva, ostaju na snazi. To negativno utječe na ekonomiju zemlje, dok su se ostali dijelovi svijeta, poput Britanije i SAD-a, počeli otvarati.

Premijerka Novog Zelanda u petak je blokirala ”putni balon” na najmanje osam sedmica, zatvorivši tako svoje granice posjetiocima iz Australije. Balon je omogućavao putovanje između dvije zemlje bez potrebnih karantina.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IJZCG: Novi soj koronavirusa, ako bude potrebe predložićemo Ministarstvu zdravlja dodatne mjere

Stiže lambda soj, gori od delte

Ambasadorka UAE u Crnoj Gori: Uložili smo 363,2 miliona u crnogorsku ekonomiju

Evo kojih mjera se svi moraju pridržavati

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Radulović pored poslaničke plate prima i dvije penzije

Demokrate: Andrija i DPS – dva najprljavija politička igrača neka testiraju koliko poslanika podržava Vladu, ako im basta

IMA SE MOŽE SE: Spajić i Milatović savjetnici iz Beograda isplatili 14 hiljada eura za pola godine

(FOTO) Naša Lavica sa Novakom: Najveći respect!