Izvor: N1

Vođa Islamskog džihada zaprijetio Izraelu obnovom napada

Vođa Islamskog džihada Zijad Nahalah zaprijetio je dan pošto je primirje stupilo na snagu da će obnoviti napade na Izrael ako dva člana te palestinske ekstremističke organizacije ne budu puštena na slobodu iz izraelskog zatvora.
Vođa Islamskog džihada zaprijetio Izraelu obnovom napada

U intervjuu za TV mrežu Islamskog džihada „Palestina danas“, Nahalah je rekao da je prekid vatre uspostavljen pod uslovom da Izrael oslobodi Basama al Sadija, vođu te organizacije na Zapadnoj obali, i Halila Avavdeha, koji trenutno štrajkuje glađu u znak protesta što je u pritvoru, a optužnica protiv njega nije podignuta.

„Od samog početka insistirali smo da dva lidera budu oslobođena, brat koji štrajkuje glađu i Basam al Sadi. Neprijatelj je pokušao da polako pristane na taj zahtjev, ali na kraju se povinovao, uz direktne egipatske garancije, da će naš brat mudžahedin Halil Avavdeh biti pušten iz bolnice sjutra i onda će otići kući, a za Basama al Sadija primili smo direktno pismeno obećanje da Egipat obećava da će on biti oslobođen u najkraćem mogućem roku“, rekao je Nahalah.

Izraelski zvaničnici su porekli da je postignut takav dogovor i naveli da ne namjeravaju da oslobode nijednog od dvojice zatvorenika.

Nahalah je rekao i da je njegova organizacija obavijestila Egipat da Izrael ima jednu nedjelju da pusti zatvorenike ili će opozvati prekid vatre, prenijeli su izraelski mediji.

„Želim da jasno kažem da ako Izrael, neprijatelj, ne ispuni te zahtjeve o kojima smo se dogovorili smatraćemo da uopšte nema prekida vatre, da je ništavan i obnovićemo borbe. Ako neprijatelj ne ispuni obaveze u skladu sa dogovorom nećemo oklijevati ni za trenutak da obnovimo borbu“, rekao je vođa Islamskog džihada.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

Militanti Islamskog džihada prekršili sporazum o prekidu vatre, nastavljeni napadi u pojasu Gaze

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DRECUN UPOZORAVA: Politička nestabilnost imaće posljedica po ekonomiju

Činovnička vlada izlaz da se spriječi krah sistema

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman da žrtvuje dio svojih ministara da bi ostao premijer

Neizvjesno šta će biti s inicijativom za smjenu Đurović