Izvor: RTS

Voters: Bajden potpiruje vatru u Ukrajini – to je ogroman zločin

Jedan od osnivača legendarnog Pink Flojda, Rodžer Voters u intervjuu za Si-En-En, brani neke od svojih političkih poruka na koncertima, kao što je uključivanje predsjednika SAD Džoa Bajdena u projekciju slajdova ''ratni zločinci''.
Voters: Bajden potpiruje vatru u Ukrajini – to je ogroman zločin

Rodžer Voters nikada nije bio stidljiv kad je riječ o iznošenju političkih stavova, a njegova turneja „Ovo nije vežba“ počinje porukom na velikim ekranima: „Ako ste jedan od onih ‘Volim Pink Flojd, ali ne mogu da podnesem Rodžerove ljude iz politike, možda bi bilo dobro da se tornjate u bar’“, prenosi RTS.

„Bajden potpiruje vatru u Ukrajini, za početak – to je ogroman zločin“, kaže Voters na pitanje zašto je dodao Bajdena u kategoriju ratnih zločinaca.

„Zašto Sjedinjene Države ne ohrabre [Volodimira] Zelenskog, [ukrajinskog] predsjednika, da pregovara, otklanjajući potrebu za ovim užasnim, užasnim ratom koji ubija… Ne znamo koliko Rusa“, dodaje Voters.

Na opasku novinara Si-En-Ena da je „okrenuo stvari naopačke“ tako što je „okrivio stranu koja trpi invaziju“, Voters mu je uzvratio da treba da pogleda u prošlost.

„Ono što treba da uradite je da pogledate u istoriju i možete da kažete. Moglo bi se reći da je sve počelo 2008. Ovaj rat je u suštini reakcija na postupke NATO-a koji se gura pravo do ruske granice, što su obećali da neće učiniti kada je [Mihail] Gorbačov pregovarao o povlačenju SSSR-a iz cijele Istočne Evrope“, naglašava Voters.

Takođe je odbacio komentar novinara da su Amerikanci „oslobodioci“.

„Ušao si u Drugi svjetski rat zbog Perl Harbora. Bili ste potpuni izolacionisti. Hvala Bogu, što su Rusi do tada već pobijedili u krvavom ratu. Dvadeset tri miliona Rusa je umrlo, štiteći tebe i mene od nacističke pretnje“, uzvratio je Voters.

„Predložio bih vam da odete i pročitate još malo i pokušate da shvatite šta bi SAD uradile da Kinezi postave nuklearne rakete u Meksiko i Kanadu“, dodao je Voters.

Na navode novinara Si-En-Ena da su Kinezi „trenutno previše zauzeti okruživanjem Tajvana“, Voters je uzvratio stavom da je Tajvan dio Kine.

„To je apsolutno prihvaćeno od cijele međunarodne zajednice od 1948. godine. Ako ne znaš, znači da ne čitaš dovoljno. Vi vjerujete u propagandu svoje strane. Ne možete razgovarati o ljudskim pravima i Tajvanu a da zapravo ne čitate“, napomenuo je Voters.

Dodao je i da Kinezi nisu izvršili invaziju na Irak i ubili milion ljudi 2013. godine.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

PARLAMENT JEDNOGLASNO PODRŽAO IZMJENE KZ, Milačić za Standard: Direktna krivična odgovornost za napad na novinare

Volker: Vrijeme je da Crna Gora učini sve da se pripremi za članstvo u EU, nova Vlada da iskoristi jedinstvenu šansu

U 2021. uhapšeno 488 novinara, ubijeno 46

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Radunović: Oslobodite čovjeka koji je zaustavio krvavi pir, molim vas

STANDARD objavljuje spisak imena žrtava masakra na Cetinju

GP Nova ljevica: Da li to Abazović, Adžić i Brđanin smišljaju kako da se ”otarase” Nena Kaluđerovića?

Cetinje u svom tugovanju nije samo tuguje cijela Crna Gora