Vučić razgovarao sa Orbanom: Srbija i Mađarska mogu da računaju jedna na drugu u teškim vremenima

U telefonskom razgovoru predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban saglasili su se da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos. Poručuju da Srbija i Mađarska mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima.
Vučić razgovarao sa Orbanom: Srbija i Mađarska mogu da računaju jedna na drugu u teškim vremenima

Istakli su da će dvije zemlje jedna drugoj biti potpora, te da će zajedno prolaziti kroz sve teškoće “koje nas u narednom periodu očekuju”.

Kako se navodi u saopštenju, saglasili su se da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos, te da dvije zemlje mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima.

Osim o bilateralnim odnosima, Vučić i Orban su razgovarali i o regionalnoj situaciji, migrantskoj krizi, različitim pitanjima u okviru Evropske unije, kao i o gorućim globalnim temama.

– Predsjednik Vučić je izrazio zahvalnost mađarskoj Vladi za pomoć oko gasnog skladišta, kao doprinosa energetskoj sigurnosti Srbije i potvrdi da uspostavljena saradnja u oblasti energetike dobro teče. Takođe je najavio je skorašnji susret sa premijerom Mađarske, koji će biti još jedna potvrda izvanrednih prijateljskih odnosa dva bratska naroda, ali i prilika za dalje unaprjeđenje sveukupne saradnje – piše u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Sisojev: Srbija je direktni eksponent ruske politike na Balkanu

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Čovjek koji će izdati Putina?

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Incident u centru Podgorice: Tuča vozača zbog saobraćanog nesporazuma

Nema više jeftinih kredita

Abazović: Tužilaštvo već postiglo vidljive rezultate

Dijana Hrkalović u teškom stanju, zbog korone prebačena u bolnicu