Izvor: nova.rs

Sve predstave odustale od takmičenja zbog Lečića

I posljednja predstava na 38. susretu pozorišta u Brčkom, 'Derviš i smrt' Narodnog pozorišta Republike Srpske, odustala je od učešća u takmičarskom dijelu festivala.
Sve predstave odustale od takmičenja zbog Lečića

Sajt 38. Susreta pozorišta u Brčkom objavio je danas pismo Dijane Grbić, v.d. direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske u kojem se objašnjavaju razlozi za izuzeće iz procesa žiriranja.

Pismo prenosimo u cjelini.

„Poštovani,

Obraćamo vam se povodom ovogodišnjih XXXVIII susreta pozorišta / kazališta BiH. U kontekstu aktuelnih dešavanja, Narodno pozorište Republike Srpske se ovim putem izjašnjava o učešću u takmičarskom programu festivala. Želimo da naša predstava „Derviš i smrt”, reditelja Dejana Projkovskog, bude izuzeta iz procesa žiriranja.

Ipak, iz dubokog uvjerenja da Narodno pozorište Republike Srpske mora odgovorno postupati prema svojoj publici, odlučili smo da u četvrtak, 25. novembra, kako je prvobitno planirano, pomenutu predstavu izvedemo.

Budući da se radi o jednom od najvažnijih pozorišnih dešavanja u regionu, sigurni smo da će organizacija sljedećeg festivala proći u najboljem redu, da će susreti u Brčkom ponovo postati siguran prostor za sve umjetnike koji pozorište stvaraju, prostor unutar kojeg se o svojim umjetnicima i svojoj publici brine i odnosi sa uvažavanjem, te da ćemo se ponovo susresti, u prijatnijoj atmosferi.

Dijana Grbić, v. d. Direktora“

Večeras se izvođenjem predstave „Derviš i smrt“ pozorišni festival u Brčkom završava.

Da podsjetimo, prethodno su brojni učesnici negativno reagovali na učešće Branislava Lečića u žiriju odustajanjem od takmičarskog dijela, a pojedini su se i povukli sa festivala.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Završen PIR festival, predstava Debela pobjednik drugog izdanja festivala

Sea Dance festival trijumfom zaključio ljetnju festivalsku sezonu!

Marko Baćović novi direktor CNP-a

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pejović pušten nakon saslušanja, priznao da je vrijeđao Gazdića

VOLI cijena: Preporuka proizvoda sa najnižom cijenom na tržištu

Knežević za Standard: Zbog sina Branka Radulovića više nisam Savjetnik direktora ACG, ako ne prihvatim novo radno mjesto sa manjom platom dobijam OTKAZ!

Haos u TO Budva: Direktorica tvrdi da su mijenjali brave, ukrali dokumentaciju, tjerali je da potpiše nelegitimnne odluke…