Izvor: tportal

EMANUEL MAKRON (43): Ja slušam sve što mi supruga (68) kaže!

Samo su tri dana ostala do izlaska nove biografije Emanuela Macrona, koju je napisao politički dopisnik Le Figaroa, Artur Berdah, a koji u istoj tvrdi kako Francusku zapravo ne vodi predsjednik, već njegova supruga, Bridžit Makron.
EMANUEL MAKRON (43): Ja slušam sve što mi supruga (68) kaže!

Baš kako se nagađalo i šuškalo otkako je u Jelisejsku palatu uselio Emanul Makron sada je potvrđeno u njegovoj novoj biografiji pod nazivom “Emanuel Makron, Istina i legende”, za koju je zaslužan politički dopisnik francuskog dnevnog lista Le Figaro. Sam Makron dao je poveći intervju autoru knjige Arturu Berdahu, a u kojem je otkrio kako je upravo njegova supruga Brižit njegov ključni savjetnik s vlastitom “senzibilnošću“.

Stoga ne čudi da je autor napisao u knjizi upravo to – da Bridžit Makron ima ključnu ulogu u svim odlukama koje se donose u Jelisejsku palatu, te se upravo iz toga razloga s nestrpljenjem iščekuje izlazak iste, najavljen za 6. maja.

43-godišnji Emanuel Makron za svoju je 68-godišnju suprugu rekao: “Ja slušam ono što ona osjeća, što govori i što joj se govori. Ona me poznaje i vjerujem njenom sudu. Bilo bi pogrešno reći da ona nema nikakvu ulogu i nema uticaj na mene“.

“Ona sa mnom dijeli sve u životu, sve od večeri do jutra”, rekao je Makron, ali i dodao kako iako se ne slaže s njom oko svega, na kraju dana slijepo vjeruje samo njoj, smatrajući je jedinom osobom koja pažljivo sluša u kriznim vremenima. A koliki je njen uticaj na njega, najbolje je opisao rečima:

“Njeno mjesto u ovoj kući je puno veće od onog koju žena ima kao vjerni pratioc u životu.”

U ovoj knjizi jasno stoji kako upravo Bridžit “čita i odobrava” svaku napisanu riječ baš svakog njegovog govora i sjedi blizu njega u svim Markonovim obraćanjima javnosti putem malih ekrana. Ali, kako je otkrio autor, ona ne interveniše u pitanjima koji se tiču, na primjer, pregovora o miru na Bliskom Istoku ili podjeli milijardu eura iz plana obnove nakon koronavirusa, ali ne libi se dati svoje mišljenje o pitanjima društva i socijalnim pitanjima.

A osim svega toga, u knjizi se spominje i njen sukob s osobljem Jelisejske palate, nakon što su predsjednika “odsjekli” od javnog mijenja.

Emanuel i Bridžit Makron upoznali su se u školi u Amiensu, na sjeveru Francuske, i to kada je on bio tinejdžer učenik, a ona njegova učiteljica. U to doba ona je bila udata i majka troje djece, ali ostavila je supruga bankara kako bi, nakon što je postao punoljetan, započela vezu s, kako se kasnije pokazalo, budućim francuskim predsjednikom. Vjenčali su se 2007. godine, iako su njihove porodice bile itekako protiv njihove veze.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Makron u izolaciji u predsedničkoj rezidenciji kod Versaja

Svjetski lideri koji će obilježiti 2021.

U eksploziji stradala supruga holandskog ambasadora donirala organe u Bejrutu

Otkrivena tužna istina o SMRTI prvog supruga Brižit Makron

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Uprava policije: Kandić nije odbio alkotest, pozivamo građane da dostave fotografije i video materijale

VARHELJI: Promjene tužilačkih zakona da prate principe EU; KRIVOKAPIĆ: Nema ništa intrigantno u Temeljnom ugovoru sa SPC

Da li ministarka Bratić učestvuje u predizbornoj kampanji u Herceg Novom?

Turistički vaučeri još nijesu stigli, a kad će ne znamo