Kako prepoznati da li volite partnera ili ste samo zaljubljeni

Već ste tri mjeseca u vezi i stvari idu u dobrom pravcu. Stalno mislite na svog partnera i sretni ste više nego ikada, a pokazujete čak i znake ljubomore kada se nalazi među drugim ljudima. Sigurno se pitate da li je to prava ljubav.
Kako prepoznati da li volite partnera ili ste samo zaljubljeni

Foto: Shutterstock

Terapeut Kerner kazao je kako postoji definicija ljubav i zaljubljenosti, te da se veoma razlikuju.

Ljubav je topli osjećaj, entuzijazam i posvećenost drugoj osobi dok je drugoj zaljubljenost opsesivno jak osjećaj i divljenje. U suštini, ljubav je dublji osjećaj i posvećenost nekome, dok je zaljubljenost “faza medenog mjeseca”.

  • Na početku veze osjećate uzbuđenje i euforiju i često ga prati požuda. ako se osjećate opsesivno, neracionalno uzbuđeno i ‘napaljeno’ onda ste u fazi zaljubljenosti. Zbog nje se osjećate odlično, ali i malo nesigurno jer vam je sve novo. Ljubav je nešto što se kultiviše tokom dužeg perioda, kada upoznajete nekoga i gradite povezanost. Kreirate i emocionalnu sigurnost, a pred tom osobom možete pokazati da ste ranjivi – kazao je Kerner.

Ističe kako, kada volite neku osobe, znate njihove lične detalje i osjećate se sigurno da otvoreno razgovarate. Ipak, ljubav i zaljubljenost ne isključuju jedno drugo.

  • Zaljubljenost je pozitivna ako je uzvraćena, a negativna je ako nije. Samo vrijeme će pokazati da li će se zaljubljenost pretvoriti u dugoročni osjećaj ljubavi – rekao je Kerner.

Poručuje kako postoje neke stvari kojima možete ojačati svoju vezu i preći iz “faze medenog mjeseca” u pravu povezanost. Prva je da date svojoj vezi vrijeme. Obavezno komunicirajte i naučite napraviti kompromis. Najvažnije je vaša posvećenost koja je to što će dovesti do povezanosti potrebne da se rodi ljubav.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

MANS: Kako je porodica Putinovog tužioca gradila u Crnoj Gori – offshore dolari i euri za vile od Kotora do Kolašina

SPAJIĆ I MILATOVIĆ U FUNKCIONERSKOJ KAMPANJI, Radulović (CGO) za Standard: Tokom mandata nisu proveli toliko vremena u Beranama, koliko od raspisivanja izbora

Vučić: Crna Gora i Kosovo će dobiti odgovor sa dalekosežnim posljedicama

Alarm za državu: Osuđivani nasilnik brine o žrtvama nasilja