Konstrakta vodi Srbiju na Evroviziju, umjetnost srušila favorite

Srbija je sinoć izabrala svoju predstavnicu na Eurosongu. Umjetnica Konstrakta odnijela je pobjedu pjesmom
Konstrakta vodi Srbiju na Evroviziju, umjetnost srušila favorite

Konstrakta

U finalu je izvedeno 18 pjesama, a pobjednicu je izabrala publika i stručni žiri. Konstrakta je osvojila 44.459 SMS glasova, odnosno 12 poena. Njena reacija nakon proglašenja pobjednika pokazala je da nije očekivala da baš ona ide u Torino u maju. 

Većina je za ovu umjetnicu tek nakon prve polufinalne večeri Beovizije, a niko nije ostao ravnodušan na njen nastup.

Drugačija koreografija, a i taktovi pjesme izazvali su oduševljenje publike u regionu koja je čekala da čuje i vidi nešto drugačije. Drugo mjesto zauzela je već viđena pobjednica Sara Jo, a treće Zorja, takođe jedna od onih kojoj su mnogi predviđali pobjedu.

Konstraktino pravo ime je Ana Đurić. Po zanimanju je arhitektica. Bila je članica bendova Mistakemistake i Zemlja gruva. Prvu solo pjesmu “Žvake” objavila je 2019. godine.

Iako je Konstraktina numera u etru već skoro mjesec, do polufinalnog nastupa niko je nije svrstavao u krug favorita, a onda se nakon nekoliko minuta sve preokrenulo u njenu korist, a na “nesreću” ostalih 17 finalista.

Numera “In corpore sano”, ali i neke od sada već popularnih poruka kao što su: “umjetnik je zdrav” ili “moraš biti zdrav”, kako je ranije objasnila Konstrakta, tiče se zdravlja, ali na specifičan način.

“S jedne strane živimo u atmosferi (straha) u kojoj je zdravlje postavljeno kao vrhunska vrijednost iza koje stoji enormna potrošnja. O zdravlju se priča kao o nečemu što je u potpunosti u našoj kontroli, samo ako uradimo ovo, kupimo ono, zapratimo najnoviji trend, poslušamo ono… Mora se biti zdrav. To je presija koja nas ostavlja u strahu. S druge strane, moguće je ostvariti zdravorazumski odnos u kome je zdravlje donekle u našim rukama u kome se, shodno tome, bolest, i konačno smrt, prihvataju sa manje straha. A sistemska podrška je tanka, nažalost, kako u zdravstvu tako i u edukaciji na tu temu. Zdravstvo je sve više nedostupno i skupo… I tako dalje”, riječi su Konstrakte za portal Nova.rs.

Foto: RTS
Foto: RTS

Novopečena predstavnica Srbije i dalje sumira utiske, dok javnost proučava segmente pjesme i pita se – koja li je tajna zdrave kose Megan Markl, ili kako to – Bože zdravlja, a nemam knjižicu…

“Kod mene je sada haos u glavi i uopšte ne znam šta da izdvojim iz tog haosa. Bilo je vremena za razmišljanje i šetnje po blokovima Novog Beograda, tako da se tu svašta posložilo, kao što je i ova pjesma slojevita. Svašta tu ima”, rekla je Konstrakta poslije neprospavane noći za Dnevnik RTS-a.

Mnogo zanimljivije bile su izjave simbola benda Zemlja gruva odmah nakon proglašenja pobjednika. Vidno zbunjena i iznenađena konačnim epilogom, Konstraktine prve riječi bile su – a šta da radim sada?

Srbija će na Eurosongu nastupiti u drugom polufinalu, 12. maja, baš kao i Vladana, predstavnica Crne Gore.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Gledajte naprijed jer je istorija već na vaša ramena stavila dovoljno tereta

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Zašto je pogubno da Crna Gora prihvati ponuđeni ugovor sa SPC: Čisti računi nemaju cijenu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PRONEVJERA NOVCA IZ CKB: Pavićević, Strugar i Niković na saslušanju u SDT – sumnja se da su 50 hiljada eura iznijeli u kešu, a 50 hiljada skinuli sa računa građana

Diler droge iz Berana aktivista pokreta “Evropa sad”

Bračni par iz Berana vrijeđao djecu zbog boje kože u Delta sitiju

Silvio Berluskoni se oženio U INAT NJEGOVOJ DJECI! Italija je ZGROŽENA