Milion Facebook korisnika upozoreno na aplikacije koje kradu lozinke

Upozorenje se odnosi na aplikacije, koje su prerušene u zabavne i korisne, a zapravo kradu lozinke korisnika. Meta je proslijedila upozorenje milionu korisnika Facebooka da su informacije o njihovim nalozima možda kompromitovane od strane eksternih apliakcija na Google i Apple prodavnicama.
Milion Facebook korisnika upozoreno na aplikacije koje kradu lozinke

U novom izvještaju, istraživači bezbjednosti kompanije Meta su identifikovali više od 400 malicioznih aplikacija, dizajniranih da ukradu kredencijale iz naloga Facebook korisnika.

Prema navodima, aplikacije su prerušene u “zabavne i korisne” servise, kao što su programi za obradu fotografija, aplikacije za kameru, VPN servisi, horoskopi i alatke za praćenje fitnes parametara.

Aplikacije često od korisnika traže da se uloguju sa svojim Facebook nalogom, prije pristupa obećanim funkcijama. Međutim, ovo je samo sredstvo za krađu informacija Facebook korisnika.

Ističe se i da je veliki broj ovih aplikacija bio jedva funkcionalan prije nego što bi se korisnik ulogovao, a mnoge nisu nudile funkcije ni nakon logovanja.

Meta je obavijestila i Apple i Google o ovoj situaciji, tako da je na njihovim prodavnicama aplikacija sada zadatak da obezbijede da se maliciozni programi uklone.

U međuvremenu, Facebook šalje milion upozorenja korisnicima koji su možda imali dodira sa ovim aplikacijama i preporučuje im da promijene svoju lozinku.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Sekulić: EU COVID potvrda u potpunosti funkcionalna, SafeGo aplikacija u finalnoj fazi testiranja

Aplikacija SKY pogubna za kriminalne grupe u Crnoj Gori

UNICEF pokreće aplikaciju Bebbo za roditelje djece do šest godina

Kako je Google lovio kriminalce: Od dilera droge do bjegunaca

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Joanikiju suđenje u slučaju pedofilije 25. oktobra; Olenik: Saslušati Stamatovića koji posjeduje snimke orgijanja sa djecom

Likvidacija bez mučenja kao utjeha

RUDNIK UGLJA PLJEVLJA: Ako nastave „posao vijeka“, povećaće EPS-u cijenu uglja

SAD: Konkretni rezultati ANB-a, osigurati da Crna Gora nastavi da se opire ruskom uticaju