Izvor: Blic

Osuđen Šabanov ubica: Tri godine i tri mjeseca zatvora, porodica Šaulić razočarana

Naša nesreća je jer nakon tri godine nismo vidjeli ni trunku kajanja u tom čovjeku koji je uzeo dva života i dvije porodice zavio u crno, kazala je Šabanova udovica nakon presude.
Osuđen Šabanov ubica: Tri godine i tri mjeseca zatvora, porodica Šaulić razočarana

Nakon tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, održano je suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu.

Presuda u sudu i Giterslou je izrečena i Alsin je dobio tri godine i 3 mjeseca zatvora.

Čitava porodica Šaulić, udovica Gordana, kao i djeca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, pristustvovali su suđenju.

Nakon presude, oglasila se Gordana Šaulić.

“Tužni smo i razočarani posle svega, ne zbog visine kazne jer smo od početka znali da njemački zakoni ne predviđaju dugogodišnji zatvor za ovakvo nedjelo… Naša nesreća je jer nakon tri godine nismo vidjeli ni trunku kajanja u tom čovjeku koji je uzeo dva života i dvije porodice zavio u crno. Očekivali smo posle svega da u njemu vidimo makar trunku ljudskosti, ali to se nije dogodilo. Sudija i tužilac su profesionalno odradili svoj posao i zbog toga smo im zahvalni i upućujemo veliku zahvalnost svima onima koji su nam od tragedije do sad pružali podršku i saosjećali sa našim bolom, a to su milioni ljudi širom svijeta. Ponosni smo jer Šaban za njih nije i neće biti zaboravljen. Ovim se stavlja tačka makar na jednu agoniju koja nas prati još od tog kobnog 17. februara, ali bol i tuga za izgubljenim životom supruga, oca i đeda ostaje zauvijek kao dio naših života”, kazala je Šabanova udovica za “Blic” nakon presude.

Podsjetimo, pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

GOVOR ĐUKANOVIĆA: Sumirao uspjehe i propuste trodecenijske vladavine – “Potrebna moderna DPS, partija za novo doba”

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Branićemo naše domove u Crnoj Gori

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Građanska akcija Feniks: Dosta je uhođenja, građani da u ANB provjere da li se o njima prikupljaju podaci

LOŠA RAČUNICA DEMOKRATA: Za majke sa troje i više djece trebaće najmanje 40, a ne 25 miliona eura

Napadnut novinar RTCG na protestu u Nikšiću

Bogdanović: Taj koga si savjetovala završio u Spužu, a ne u EU; Marović: Demokrate bez stava i hrabrosti