Izvor: GLOSSY/PULS

Ova VELIKA glumica je pretrpjela je zlostavljajne SINA i velike gubitke, utočište pronašla u PRIHVATILIŠTU

Glumica Vesna Pećanac ostvarila je brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama.
Ova VELIKA glumica je pretrpjela je zlostavljajne SINA i velike gubitke, utočište pronašla u PRIHVATILIŠTU

Bila je udata za poznatog reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”. Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”, a veliki dio karijere provela je u “Ateljeu 212”.

Vesna je obožavala svoju profesiju i govorila da nikada ne želi da ode u penziju, međutim porodične tragedije učinile su da se odvoji od scene. Za kratko vrijeme izgubila je muža i roditelje, i nije mogla da podnese da gleda kako se ljudi oko nje smiju.

Glumica nije krila da se u njen život uselila velika tuga i ona je pala u duboku depresiju.


– U vrijeme bombardovanja Živko je iščileo. Osjetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši.

Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, voljela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sjećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim dio duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po cijelom kvartu da me ona ne bi vidjela. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život – ispričala je Vesna svojevremeno za “Novosti”.

Nakon smrti supruga, život joj se pretvorio u novi pakao. Naime, u javnost je 2006. godine dospjela informacija da Vesnu zlostavlja sin.

– Posle smrti supruga, plodnog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, Vesna živi strašnim životom i neprestano vodi bitku sa sinom koji je više puta verbalno, pa čak i fizički maltretirao – rekao je tada sagovornik lista “Press”.

Glumica je tada iz porodičnog doma pobjegla u prihvatilište za žrtve nasilja u porodici, kako bi se spasila zlostavljanja svog sina.

– Jadna žena nije imala izlaza i pobjegla je od kuće. Utočište i dom je našla u jednoj nevladinoj organizaciji, koja je spasla od nasilja prihvatajući je pod svoj krov. Vesnin životni put je postao veoma težak neposredno poslije Živkove smrti. Osamdesetih godina Pećančeva je otišla u Ameriku sa sinovima i mužem. Stigavši u Holivud, vidjeli su da tu za njih nema mjesta. Pokupili su se jednog dana i krenuli nazad za Jugoslaviju. Otišli su u Crnu Goru, gdje je Živko i umro 2001. godine. Nakon suprugove smrti, glumica se vratila u Beograd sa sinovima zbog njihovog školovanja. Tada su i počele njene muke, koje su se, eto, završile u prihvatilištu za žrtve nasilja – otkrio je tada izvor ovog lista.

O navodnom zlostavljanju sina Vesna nikada nije željela da govori, već se uvjek hrabro, sa osmjehom prisjeća detalja iz prošlosti, kako iz poslovnog tako i iz privatnog života.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pogledajte ko su potpisnici: Podršku Pokretu “21 MAJ” dalo preko 2000 ljudi

Žrtve nasilja postaće „kreatorke“ odluka o njihovom životu izvan nasilja

Nasilje u porodici i prema ženama nije privatna stvar, registrovano 130 krivičnih djela

Nadležni da adekvatno djeluju prilikom zaštite žrtve nasilja i trgovine ljudima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Krivokapić: Vlada neće hapsiti sveštenike, vjerski obredi ne mogu se svesti na zemaljsku priču poštovanja epidemioloških mjera

Danijela Martinović i Petar Grašo prekinuli vezu dugu 24 godine

Bogdanović: Jasno zbog čega se Vlada odrekla iskusnih crnogorskih diplomata

O Murinjovoj porodici: Želi stan u centru Rima, ćerka je preduzetnica, sin budući trener (FOTO)