Izvor: objektiv

Raskinuo dugu vezu, pa zaprosio sljedeću djevojku: Što je duža veza manja je šansa za BRAK

Vjerovatno u svom okruženju imate barem jednog muškarca koji je posle raskida dugogodišnje veze oženio prvu sljedeću djevojku koju je upoznao. Ovakvo ponašanje je zaista iznenađujuće i postavlja opravdano pitanje: Zašto jeda žena ne dobije prsten nakon mnogo godina provedenih zajedno, dok sljedeća postaje mlada vrlo brzo nakon upoznavanja?
Raskinuo dugu vezu, pa zaprosio sljedeću djevojku: Što je duža veza manja je šansa za BRAK

Foto: Shutterstock

Da bi se dao odgovor na ovo pitanje, potrebno je malo dublje zaći u mušku logiku.

1. Ne postoji “prava žena”. Najvažnije je biti sa muškarcem u pravo vrijeme

Na društvenim mrežama neko je objavio mišljenje da se muškarci vjenčavaju ne kada upoznaju “ljubav svog života”, već kada su spremni da zasnuju porodicu. Korisnik Tvitera se zaista zainteresovao za ovu teoriju i zamolio muškarce da komentarišu. I gotovo jednoglasno, muškarci su priznali da su imali vezu ubog koje su žalili što su prekinuli, ali ih to nije spriječilo da se vjenčaju kada su našli djevojku koja je dovoljno dobra da bi im bila žena.

Postoji još jedna popularna stvar koja podstiče muškarce na vjenčanje: ako se žena koja im se dugo sviđala sada udala, oni takođe pristaju na vjenčanje. U ovom slučaju osjećaju da više nemaju nikakvu šansu kod te žene i ako usamljenost uzme maha, muškarac će birati među dostupnim opcijama. Dakle, čini se da muškarci ne čekaju “pravu ženu”.

2. Ne postoji način da se izgradi porodica zasnovana na fizičkoj privlačnosti

Studije pokazuju da su najsrećniji paroci sa ženom koja je privlačnija od muškaraca. Istraživanje je pokazalo da je 20 odsto muškaraca od 3.500 njih prilikom opisivanja svoji nevjesta koristilo pridjeve koji imaju veze sa njihovim izgledom. Ostalih 8 odsto su pomenuli karakterne osobine žene.

Najpopularnije mišljenje je bilo: žena treba da izgleda tako da ih nije sramota da se s njom pojave u javnosti.

3. Mišljenje prijatelja i roditelja utiče na odluku

Čak i ako muškarac izgleda veoma nezavisno, njegov odabir žene biće od uticajem onih koji su mu bliski. Zato prijatelji igraju veliku ulogu u početnoj fazi veze i njihovo mišljenje može ubrzati proces zaljubljivanja. Pored toga, odobrenje roditelja takođe može biti odlučujući faktor.

4. Muškarci misle da ni devojka ne želi vjenčanje

Da budemo precizniji, žene se mogu samo pretvarati da je sve u redu kada zaista ne žele da se udaju. Međutim, ako žena nikada ne iznosi svoje mišljenje o tome da želi da se uda, njen dečko nikada neće shvatiti da se od njega očekuje takav gest jer muškarci loše čitaju između redova. Ali muškarci su dobri u donošenju zaključaka.

Dakle, kada djevojka izgubi strpljenje, spakuje stvari i ode, muškarac će analizirati situaciju i kada upozna sljedeću ženu, biće brži u odlukama i zaprosiće je prije nego što ga ona napusti.

Psiholozi tvrde da parovi koji imaju malo sukoba na samom početku nemaju budućnost, pa ljudi ne bi trebalo da se plaše da iznesu svoje mišljenje. Žene koje više vole da ćute kada su u pitanju njihove želje nikada ne dobiju venčani prsten.

73 odsto žena priznaje da su pritiskale svoje partnere i insistirale da se udaju, umjesto da samo čekaju da ih dečko sam zaprosi.

5. Zajednički život smanjuje šanse za sklapanje braka za 50 odsto

Psiholozi upozoravaju žene da treba da budu veoma oprezne u pogledu ideje zajedničkog života prije braka. Većina muškaraca zaprosi 22 mjeseca nakon početka veze i nakon ovog perioda šanse se smanjuje za 20 odsto, a 3 godine kasnije ovaj broj je samo 50 odsto. Nakon 7 godina, šanse za vjenčanje su 0 odsto.

Ali ne zaboravite na razliku u percepciji: žene misle da je zajednički život prvi korak ka braku, a muškarci, naprotiv, “zaborave” na neophodnost vjenčanja i već misle da imaju porodicu.

Foto: Shutterstock

6. Žena im odgovara trenutno, ali možda neće u budućnosti

Ponekad muškarci žele da se vjenčaju, ali samo kada postignu određene stvari u životu kao što su unapređenje, stan ili kuća. Žena koja ne zahtijeva mnogo nije dovoljna za život koji on želi. Ako muškarac postane uspješan, želi da ostane u formi i u ovoj situaciji mu je potrebna žena koja će ga sve vrijeme izazivati, pomažući mu da postigne sve više.

7. Ne bi sve veze trebalo da se završe vjenčanjem

Od ranog djetinjstva djevojčice uče da svaki dječak koji obrati pažnju na njih automatski postaje “jedan jedini”. Vrlo često se rođaci šale na ovu temu i pitaju djevojke kada će se vjenčati. Ali iz godine u godinu, ovo pitanje postaje sve ozbiljnije. A devojke odrastaju sa stereotipom da ako je veza duga, može imati samo jedan cilj: formiranje porodice.

Ali muškarci se rijetko vode tim stereotipom, tako da postoji veliki nesporazum između polova.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Osumnjičene za kopanje tunela traže širom regiona

S ponosom predstavljamo naše, domaće crnogorske proizvođače!

Pretresi u UIKS-u zbog slučaja “Tunel”

Uoči izbora u državnim organima sklopljeno čak 8.193 ugovora o zasnivanju radnog...