Izvor: rudan.info

Rudan o Đokoviću: Da si silovatelj djevojčica, premijer kriminalac, sve vize bi ti valjale

Hrvatska književnica Vedrana Rudan u svom najnovijem blogu ponovo je komentarisala slučaj Novaka Đokovića koji je odlukom australijskog suda deportovan iz Australije.
Rudan o Đokoviću: Da si silovatelj djevojčica, premijer kriminalac, sve vize bi ti valjale

Vedrana Rudan

 Ona je, između ostalog, uporedila njegov slučaj sa još jednim koji puni novinske natpise ovih dana: optužbe za seksualno zlostavljanje sa kojima se suočava britanski princ Endrju. Kako je navela, Đoković je „divlji Balkanac“ i zbog toga sada ispašta, a „civilizovani kriminalci“ imaju sve privilegije ovoga svijeta.

Tekst objavljen na sajtu rudan.info prenosimo u cjelosti:

“Ne znam što se, dok ovo pišem, dešava Đokoviću u leglu demokracije. Je li u pritvoru, zatvoru, obješen, pušten, otjeran, popljuvan ili samo s lisicama na rukama ubačen u avion?

Zašto sam na strani Đokovića iako sam luda vakserica? Ne razumijem se u tenis, moja jedina veza s tenisom je Nikola Pilić naš dragi dugogodišnji kućni prijatelj.

Ali Nikola, Niki Pilić je uvijek bio nešto više od tenisa. Ja odmjerenijeg, poštenijeg, plemenitijeg i časnijeg čovjeka u životu vidjela nisam.

Danas mi je rekao: „Dali su mu vizu, oduzeli su mu vizu. Tretiraju ga kao kriminalca. Sve je to politička farsa.“

Što meni smeta u ovoj priči? Najprije činjenice. Je li se Đoković vakcinisao dva puta? Nije. Je li Commonwealth of Australia insistirala da niko u to leglo demokracije ne smije kročiti nogom ako nije dva puta vakcinisan „određenom vakcinom“?

Jeste. Je li Commonwealth of Australia sama sebi skočila u usta i pustila Đokovića u krilo svoje iako nije poštovao ono u što se Commonwealth zaklinje otkako su nam Kinezi ili dragi bog uvalili koronu? Jeste.

Je li isti Commonwealth of Australia progledao kroz prste Nadalu iako ni on nije poštovao zadata pravila? Jeste.

Ko o tome govori? Nije to isto? Ista je to priča. Radi se o principu. Kad neka zemlja sebe drži leglom demokracije onda ni Nadal ne bi smio biti izuzetak ma koliko ne bio „Balkanac“.

Zašto naglašavam da se Australija zove Commonwealth of Australia? Važno je. Šefica toga nečega što trenutno urla o demokratiji i poštovanju zakona je Elizabeta Druga.

Ta gospođa, neki je nazivaju najmoćnijom ženom na svijetu, ima sina Endrua koji je već jako dugo najpoznatiji svjetski silovatelj maloljetnica.

Jesu li se ikad šefovi Australije oglasili na tu temu? Princ Endru, umjesto da svoje dane provodi na robiji u tamnici sa sebi sličnima, sjedi u dvorcu i čeka Australian Open.

Ludi engleski premijer Džonson nedavno je svoj brlog uredio lovom koju mu je poklonio tamošnji tajkun. Pitanje svih pitanja glasi, je li se Džonson ponaša poput „Balkanca“ ili se mi „Balkanci“, kad smo najgori, ponašamo poput Džonsona?

Mislite da ova dvojica propalica nemaju nikakve veze s Đokovićem? Imaju, imaju.

Za zapadnjake je Đoković divljak kome treba pokazati šta demokracija jeste. Lopini i silovatelju ništa ne treba ni pokazati ni dokazati. Oni vrlo dobro znaju da između njihove demokratije i fašizma razlike nema.

Đokoviću, da si princ, silovatelj djevojčica, premijer kriminalac ili premijer koji se preko leša sportista bori za novi mandat svi bi ti putevi bili otvoreni, sve bi ti vize bile valjane.

Ovako… Ovako si samo simbol onih, nisu malobrojni, koji shvataju da se svijet dijeli na „divlje balkance“ i „civilizovane“ kriminalce”, zaključila je Rudan.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Evo kako članovi britanske kraljevske porodice zovu jedni druge

Šta će se desiti s monarhijom nakon smrti princa Filipa

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Princ Nikola u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đeljošaj: Zbogom Krivokapiću

SNP danas o aktuelnoj političkoj situaciji

Reakcije iz EU o predlogu za novu Vladu u Crnoj Gori: Reforme treba da budu odblokirane

Novi skandal u najavi: Knežević kaže da je o bolnici Meljine pričao sa Krivokapićevom kćerkom jer je ona ekspert