Znakovi da ste imali omikron, a nijeste ni znali

Omikron utiče na gornji respiratorni sistem i nosi simptome koje je teško razlikovati od obične prehlade, pa ljudi često i ne odu na testiranje. Ako ste u posljednje vrijeme bili bolesni, a nijeste se testirali – ovi znakovi bi mogli da ukazuju na to da ste imali baš omikron.
Znakovi da ste imali omikron, a nijeste ni znali

Omikron/ Foto: Dieteric0/ Pixabay

Respiratorni virusi su inače jako zarazni, ipak, kovid-19 trenutno je najdominantniji na svijetu. Takođe, za omikron se pokazalo da se prenosi puno lakše nego ranije varijante i teško je da se neko ne zarazi, a u kontaktu je sa zaraženim.

Najčešći simptomi kod omikrona su bolno grlo ili peckanje u grlu, curenje nosa, glavobolja, umor i bolovi u tijelu. Profesor Tim Spektor, šef studije koja prati simptome kovida, kaže da bi svi s ovim simptomima trebalo da se testiraju.

Prema najnovijim izvještajima, zaraženi omikronom javljaju da imaju i probavne smetnje. Povraćanje, mučninu i gubitak apetita.

Alopecija ili opadanje kose uobičajen je simptom kod mnogih koji su preboljeli kovid, a javlja se i nedeljama kasnije. Pa, ako ste odjednom primetili da vam opadaju pramenovi kose, a nijeste se testirali, moguće da ste preboljeli zarazu omikronom.

Ako osjetite neke od pomenutih simptoma, ostanite kod kuće, izolujte se i pratite situaciju. Nosite maske i držite distancu, posebno od onih najranjivijih, piše Times of India.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Zašto kosa tokom ljeta više opada i kako to spriječiti?

ODLIČAN SAVJET: Zašto Indijke spavaju sa pletenicama

Koliko dugo i snažno buster štiti od omikrona

Doktorka koja je otkrila omikron: Simptomi noćno znojenje, glavobolja, umor…

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Uljarević: Nerazumljiva očajnička borba nakon samo godinu dana kušanja vlasti

Spremali napad na Draginju Vuksanović-Stanković

Milović: Pokušaj moje diskreditacije, da sam povrijedio Kodeks ne bih mogao da polažem advokatski ispit

Ženski klub Skupštine: Kap je prelila čašu i ovo je alarm za cijelo društvo